Internetové stránky technickej podpory výrobcu Alcatel dnes potvrdili existenciu dvoch chystaných smartfónov. Kompletné špecifikácie a ich vzhľad sa na stránkach zrejme objavil omylom. Informácie už výrobca stiahol.

To ale nezabránilo ich rozšíreniu vo „vodách“ internetu. Alcatel nové smartfóny zrejme predstaví na podujatí Mobile World Congress 2016 v Barcelone, ktoré sa koná koncom februára.

Model Idol 4S bude disponovať 5,5 palcovým AMOLED displejom s veľmi jemným QHD rozlíšením. O jeho pohon sa postará procesor Snapdragon 652 (štyri jadrá 1,8 GHz + štyri jadrá 1,4 GHz), 3 GB operačná pamäť RAM a 32 GB úložisko. To bude možné rozšíriť prostredníctvom microSD kariet. 3000 mAh batéria bude musieť utiahnuť aj 16 a 8 Mpx fotoaparáty. Samozrejmosťou je použitie najnovšieho Androidu Marshmallow.

alcatel

Idol 4 bude pre zmenu zastupovať strednú triedu. 5,2 palcový IPS displej a FHD rozlíšenie poskytne dostatočný používateľský komfort, aj spolu s procesorom Snapdragon 617 (štyri jadrá 1,7 GHz + štyri jadrá 1,2 GHz). Operačná pamäť RAM bude mať 2 alebo 3 GB, zrejme v závislosti od kapacity použitej internej pamäte. Aj v tomto prípade nechýba možnosť rozšírenia prostredníctvom microSD kariet. Fotoaparáty budú mať 13 Mpx vzadu a 8 Mpx vpredu. Trochu zamrzí menšia kapacita batérie, ktorá má len 2610 mAh. Výrobca aj pri tomto smartfóne zvolil najnovšiu verziu operačného systému Android Marshmallow.

alcatel1

O cenách sa môžeme zatiaľ len domnievať, pravdepodobne budú ale nastavené prívetivo. Alcatel totižto nemá veľa možností, ako konkurovať dlhodobo ostrieľaným hráčom trhu.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny