Len dva mesiace po tom, čo Xiaomi uvolnilo novú verziu používateľského prostredia MIUI 7, prichádza ďalšia aktualizácia. Vývojári spoločnosti vylepšili množstvo funkcií a zabalili ich do novej verzie MIUI s označením 7.1. Update sa začal šíriť dnešným dňom.

Aktualizácia sa týka globálnej verzie systému, pričom je určená pre široké spektrum zariadení počnúc modelmi: Mi 3, Mi 4, Mi Note, Mi 4i, Redmi Note 4G, Redmi 2/Prime, Redmi 1S, Redmi Note Prime, Redmi Note 2, Redmi Note 3G a tabletov Mi Pad.

Čo sa týka noviniek v používateľskom prostredí, ich zoznam je poriadne dlhý. Spomenúť môžeme nové animácie a hladší chod celého prostredia, v správcovi súborov pribudol skrytý priečinok, rýchlejšie zdieľanie dát medzi zariadeniami zabezpečí nástroj Mi Drop alebo môžete vďaka úspornému režimu ušetriť až 50 % mobilných dát.

miui7

Na našom redakčnom smartfóne Xiaomi Redmi Note 2 sa objavila OTA aktualizácia v priebehu dnešného dňa a zatiaľ sme nezaznamenali žiadne zhoršenie chodu systému, nadmernú spotrebu energie či iné komplikácie. Rozsiahly zoznam noviniek, ako aj odkazy na stiahnutie nájdete v tomto URL odkaze, ktorý vás presmeruje na MIUI fórum.