Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Je to potvrdené: Xiaomi Mi 5 predstavia 24. februára!

Je to potvrdené: Xiaomi Mi 5 predstavia 24. februára!

0
Koncept Xiaomi Mi 5

Správne načasovanie odhalenia nového produktu predstavuje základný pilier naplnenia potenciálneho úspechu. Ak sa teda zvolí nesprávny dátum, môže to mať katastrofálny vplyv na veľkosť dopytu. Čínsky gigant Xiaomi to veľmi dobre vie a aj preto sme museli na vlajkovú loď Mi 5 čakať skutočne neobvyklú dobu.

Najprv to malo byť ešte pred koncom roka a potom koncom tohto januára, čo sa ale zrejme nestane. Jeden z vrcholových manažérov spoločnosti totiž konečne prezradil, že deň D nastane už o pár týždňov. Do kalendára si tak vraj môžeme zaznačiť 24. február.

Novinka uzrie svetlo sveta na vlastnom podujatí, ktoré má trvať zhruba do dvoch hodín. Xiaomi plánuje predstaviť nielen novú vlajkovú loď, ale aj niekoľko ďalších modelov, ktorých bližšie detaily zatiaľ nepoznáme. S veľkou pravdepodobnosťou pôjde o úplne nové kategórie mobilných produktov, ako sú napríklad smartwatch. Tie zatiaľ v portfóliu výrobcu nenájdeme.

Prsty v tom má čipset

Web PhoneArena zároveň špekuluje, že za niekoľkomesačným meškaním Xiaomi Mi 5 môže celkom reálne stáť Snapdragon 820, na ktorý museli až doteraz čakať. Qualcomm ho síce predstavil už dávnejšie, hromadná výroba začala len nedávno.

Výrobu Snapdragonu 820 dostal tentokrát na starosť Samsung, keďže disponuje jedným z najpokročilejších výrobných procesov. Jeho 14-nanometrové technológie druhej generácie dokážu zhotoviť nielen extrémne výkonný, ale aj energeticky efektívny čipset. Výrobné kapacity druhej generácie navyše prinášajú až 15% navýšenie výkonu a až o 15% nižšiu spotrebu ako prvá generácia, z ktorej vzišiel minuloročný Exynos 7420.

Čo Xiaomi Mi 5 ponúkne?

Aj keď pravdepodobné technické špecifikácie očakávanej novinky poznáme dlhšie, vôbec to neznamená, že nás Xiaomi už nemá čím prekvapiť. Áno, čipset je viac-menej potvrdený, ostatné časti hardvérovej výbavy však vôbec nemusia byť také, o akých sme z rôznych únikov doteraz počuli.

Mnohí predpokladajú, že Mi 5 dostane 5,2-palcový displej s Full HD alebo Quad HD rozlíšením, 3 alebo 4 GB operačnej pamäte či až 128 GB úložiska vrátane slotu pre microSD kartu. Netreba ale zabúdať na možnosť, že 24. februára neuvidíme iba jednu, ale rovno dve, respektíve až tri rôzne varianty.

Čo sa týka vizuálnej podoby, internetom kolovalo niekoľko odlišných dizajnov (aj unibody z kovu) konštrukcie s tenučkými rámikmi okolo zobrazovacieho panelu. Pár z nich nájdete nižšie.

Xiaomi Mi 5
Xiaomi Mi 5

xiaomi-mi-5-kov Xiaomi-Mi-5-leaked-real-image-2-672x896 xiaomi-mi-5-1

Údajná podoba smartónu Xiaomi Mi 5
Údajná podoba smartónu Xiaomi Mi 5