Potreba nabíjania smartfónu na dennej báze je realitou súčasnosti. Napriek rôznym konceptom a prototypom batérií s dlhou výdržou na jedno nabitie je skutočnosť stále iná. Už sme si nakoniec na každodenné nabíjanie smartfónu tak trochu zvykli.

Pre nabíjanie smartfónu samozrejme potrebujeme aj nabíjačku. Tú v drvivej väčšine dostaneme priamo k zakúpenému smartfónu. Často ju ale zabudneme na rôznych miestach, požičiame ju známemu či susedovi, alebo ju nechtiac zničíme napríklad zlomením konektora.

Na rad teda prichádza kúpa novej nabíjačky, pričom je dnes už každému jasné, že by mal siahnuť po originálnom príslušenstve. To je podstatne drahšie ako „anonymné“ príslušenstvo, ktorým dnes disponujú mnohé kamenné, ale aj internetové obchody. Rozdiel medzi originálnou nabíjačkou a tou podstatne lacnejšou a neznámou nie je len v štítku s názvom značkového výrobcu. Originálne príslušenstvo je testované v náročných podmienkach, prešlo dôslednou kontrolou, je certifikované, a teda hlavne bezpečné.

Už sme boli svedkami rôznych požiarov, výbuchov alebo iných poškodení, ktoré mali na svedomí neoriginálne nabíjačky. Čerstvé video z Veľkej Británie ukazuje, čo sa môže stať, keď necháte takúto nabíjačku zapojenú v elektrickej sieti a odídete z domu. Vo videu si navyše zahrali aj zvierací obyvatelia danej nehnuteľnosti. Trefná kampaň poukazuje na to, že používaním neoriginálnej nabíjačky môže dôjsť k požiaru. Zároveň pritom nemusí utrpieť len majetok, ale aj domáce zvieratá. Vyhorený byt možno zrekonštruovať dokážete, no stratu domáceho miláčika ale nenahradíte.

Pozrite si video a svoju pozornosť upriamte na zapojenú nabíjačku v zásuvke na pravej strane.