Úvod Operátori Vďaka tejto SIM karte môžete mať dáta zadarmo na Slovensku aj v...

Vďaka tejto SIM karte môžete mať dáta zadarmo na Slovensku aj v Európe

26

Čo je lepšie ako lacné dáta? No dáta, ktoré sú zadarmo, samozrejme! Práve to ponúka pôvodne americký virtuálny mobilný operátor FreedomPop, ktorý po získaní finančnej injekcii v hodnote 50 miliónov dolárov spúšťa veľkú expanziu. Príbehu sa venoval server DSL.

Operátor odštartoval ešte v roku 2012 svoju roamingovú ponuku, ktorú rozšíril o ďalších 25 krajín, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Nevýhodou služby je bohužiaľ stále to, že je stále určená len pre obyvateľov USA a Veľkej Británie. Či sa to zmení, momentálne zisťujeme.

Čo to vlastne získate? Za 10 dolárový poplatok za SIM kartu si každý mesiac môžete užívať 200 minút volaní, 200 SMS a 200 MB dát. To všetko bez ďalších príplatkov. Jednoducho si stačí raz kúpiť SIM kartu a ďalej už môžete využívať dáta, volania aj SMSky zadarmo. Celý zoznam krajín, v ktorých táto akcia platí nájdete tu.

Biznis model spoločnosti je založený na tom, že ľudia, ktorí si obľúbia ich služby si predplatia aj ďalšie balíčky. 500 MB internetu vás napríklad vyjde na 10 dolárov. To môžete využiť napríklad v zahraničí ako alternatívu ku kupovaniu miestnych SIM kariet.

AndroidPortal.sk oslovil FreedomPop s niekoľkými otázkami. Hneď, ako na ne budeme mať odpovede budeme tento článok aktualizovať.