Úvod Zariadenia Smartphony TOP 3 smartfóny, ktoré si kvôli cene asi nikdy nekúpite

TOP 3 smartfóny, ktoré si kvôli cene asi nikdy nekúpite

7
Ilustračný obrázok

Súčasný spotrebiteľský trh ponúka tak široké portfólio, že si môžeme zaobstarať dostupný smartfón v hodnote pár desiatok eur, ale aj taký, že sa nám z jeho astronomickej cenovky akurát tak poriadne zatočí hlava.

Samozrejme, ak si za telefón niekto vypýta cez desať tisíc, musí potenciálnych zákazníkov presvedčiť, že jeho produkt za také peniaze skutočne stojí. Výrobcovia to chcú docieliť buď vzácnymi materiálmi, nadštandardnými funkciami alebo jedinečným vizuálnym vzhľadom konštrukcie. Tri smartfóny, ktoré sú uvedené nižšie, spĺňajú všetky tieto základné charakteristiky luxusného mobilného zariadenia.

Kustom EGO

Kustom-EGO

Takmer 9 000 EUR drahý smartfón EGO od španielskeho výrobcu Kustom disponuje asi všetkým, čo by od neho náročný používateľ mohol žiadať. Zákazníci majú cez webovú stránku k dispozícii virtuálne štúdio, kde si vyberú farbu titánového tela či vzhľad bočného rámiku vrátane cenných kameňov, ktorými bude zariadenie osadené (diamanty, zafír atď.).

Vertu New Signature Touch

Vertu-New-Signature-Touch

Vertu väčšina z vás už určite veľmi dobre pozná. Táto populárna značka predstavuje symbol luxusu, ktorý sa v jej prípade prejavuje prostredníctvom ručne vyrábaných Android smartfónov. Cenovka za mobilný telefón New Signature Touch sa preto môže vyšplhať až na 18 000 EUR, pričom začína zhruba na ôsmych tisíckach. Toto navýšenie majú na svedomí nadštandardné požiadavky zákazníkov.

New Signature Touch tvorí titánovo-keramické telo spolu s kožou z aligátora alebo iných plazov. Vo vnútri ale žiadny pokročilý hardvér nenájdete. Smartfón ponúka technické špecifikácie lepšej strednej triedy, čo je vzhľadom k tak vysokej cene skutočne na smiech. Hardvérová výbava pozostáva z 5,2″ Full HD displeja, 21 Mpx fotoaparátu a čipsetu Snapdragon 810.

Gresso Regal

Gresso-Regal

Posledného fešáka, ktorý pochádza z ponuky spoločnosti Gresso, si môžete zaobstarať za zhruba 3 000 dolárov. Ak ale zatúžite po ešte väčšom luxuse, cena sa vie celkom rýchlo vyšplhať až na hodnotu 6 000 dolárov. V takom prípade už ale dostanete smartfón s 18-karátovým zlatom. Na výber sú štyri mierne odlišné varianty z titánového tela

Špecifikácie sú na tak nízkej úrovni aj tentokrát. Za niekoľko tisícok nadobudnete 5-palcový Full HD panel, 2 GB RAM, 13 Mpx fotosenzor a 32 GB interného úložiska.