Úvod Elektromobilita Tesla Elektromobil Tesla Model S počas nabíjania zhorel do tla. Nikto nevie prečo

Elektromobil Tesla Model S počas nabíjania zhorel do tla. Nikto nevie prečo

1

Automobilka Tesla je čoraz populárnejšia aj u nás, na Slovensku. Ponúka síce drahé, no veľmi zaujímavé automobily jazdiace čisto na elektrinu, ktoré k sebe lákajú milovníkov technológií. Koniec koncov, svedčí o tom aj vybudovanie rýchlonabíjacích staníc Tesla Supercharger, o ktorých sme informovali v samostatnom článku.

Čo by nám ale určite pokazilo deň by bolo nájdenie svojho vzácneho autíčka v stave, v akom ho môžete vidieť na obrázku vyššie. Ako server Gizmodo informoval, istý majiteľ vozidla Model S P85D sa rozhodol úplne bežne nabiť svoje auto na jednej z nabíjacích staníc v Nórsku. Auto pripojil a kým sa nabíjalo niekam odišiel. Medzitým však auto začalo horieť a horelo až kým z neho nezostala len základná konštrukcia.

Vzhľadom na to, že v útrobách Tesly sa nachádzajú prevažne batérie museli privolaní hasiči hasiť špeciálnou penou. Ľudia už začali špekulovať o príčinách takéhoto požiaru. Vzhľadom na čerstvosť celej situácie však vinník nie je a podľa všetkého ani nebude tak skoro známy. Takmer všetky prsty však ukazujú na nabíjaciu stanicu a nie na samotné auto.

Hasiči požiar uhasili špeciálnou penou
Hasiči požiar uhasili špeciálnou penou