Úvod Výrobcovia Doogee SÚBOJ: Telefón za 65€ vs. telefón za 110€. Aký veľký je rozdiel...

SÚBOJ: Telefón za 65€ vs. telefón za 110€. Aký veľký je rozdiel vo výbave?

4

Mnohí možno budú prekvapení tým, aký veľký rozdiel tam je. V dnešnom porovnaní sa pozrieme na dva modely čínskeho výrobcu Doogee, Y100X a Y100 Plus. Prvý menovaný sa predáva za približne 65 EUR, zatiaľ čo druhý za približne 108 EUR.

Ešte pred niekoľkými rokmi bol smartfón pod 100 EUR len snom mnohých z nás. Nie všetci sú za telefón ochotní vysoliť mesačný plat a čínski výrobcovia to veľmi dobre vedia. Skvelým príkladom sú modely od Doogee, ktoré sú určené pre menej náročných používateľov. Rozdiely sú však aj v ich najzákladnejších modeloch. Aké? Poďme sa na to pozrieť.

y100x

Čo všetko ponúkne telefón za 65€?

Začneme lacnejším z dvojice – modelom Doogee Y100X. Ide o 5,0-palcový HD IPS smartfón, ktorý poháňa štvorjadrový procesor Mediatek MTK6582 s jadrami o takte 1.3 GHz. V jeho útrobách nájdete skromný 1 GB RAM8 GB úložisko. Zadnú stranu zdobí 8 Mpx fotoaparát, prednú zas 5 Mpx senzor. V popise zariadenia síce figuruje prívlastok „4G,“ slovenské frekvencie s ním však bohužiaľ kompatibilné nie sú. Tak či tak, za cenu 65 EUR získate veľmi solídny telefón, ktorý je schopný takmer všetkého, vrátane práce s najmodernejšími aplikáciami. Na svedomí to má hlavne stále aktuálny Android 5.0 Lollipop.

>>>Zobraziť ponuku Doogee Y100X<<<

y100plus

O 40€ drahší, no oveľa lepší

Čo však získate, keď si priplatíte ďalších 40 EUR? Za tieto peniaze si už môžete dovoliť model Y100 Plus. Ako už samotný názov napovedá, ide o väčšie zariadenie. Ponúka totiž 5,5-palcový displejHD rozlíšením. Vylepšenia sa dočkala aj operačná pamäť, ktorá povýšila na 2 GB. Podobný osud postretol aj vnútorné úložisko, ktoré sa navýšilo o ďalších 8 GB. K dispozícii tak celkovo budete mať 16 GB.

Zmenou prešli aj fotoaparáty. Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx, zatiaľ čo na prednej až 8 Mpx senzor. Výbornou správou je aj podpora 4G frekvencií. Dogee Y100 Plus už podporuje všetky LTE frekvencie slovenských operátorov.

>>>Zobraziť ponuku Doogee Y100 Plus<<<

Tak čo, vybrali by ste si spomedzi týchto dvoch modelov? Ak v diskusii nám dajte vedieť, ktorý.