Model Sony Xperia C4, smartfón zameraný na selfie trend, bol predstavený niekedy v lete tohto roku. Predný 5 Mpx fotoaparát bol vybavený LED bleskom a vďaka širokoúhlemu objektívu ste v podstate nepotrebovali selfie palicu.

Smartfón patrí do strednej triedy a je teda relatívne cenovo dostupný. Spoločnosť Sony Mobile zverejnila v októbri minulého roku zoznam smartfónov, ktoré preskočia aktualizáciu na Android Lollipop a dostanú rovno najnovší Marshmallow. Medzi nimi sa nachádzalo aj zariadenie Xperia C4. Zdá sa však, že v Sony zmenili názor.

Aktuálne sa objavilo niekoľko správ z rôznych zdrojov, ktoré tvrdia, že Sony Xperia C4 začala dostávať aktualizáciu na Android 5.1 Lollipop. Túto aktualizáciu by malo dostať päť zo šiestich verzií smartfónu, vrátane toho s dual SIM funkcionalitou.

sony-xperia-c4

Nie, že by sme neboli z novej aktualizácie potešení, no tým pádom sa oddialila aktualizácia na Android 6.0 Marshmallow, ktorá teraz príde nevedno kedy. Takéto nečakané zmeny sa postarajú o poriadnu dávku nedôvery zo strany používateľov smerom k výrobcovi. Pokiaľ vlastníte smartfón Xperia C4, skontrolujte si v najbližších týždňoch centrum aktualizácií. Pravdepodobne tam nájdete novší Android 5.1 Lollipop. O dostupnosti Androidu Marshmallow budeme informovať, hneď ako budeme poznať viac detailov.