Mobilné technológie nie sú len o vrcholových high-end modeloch. Do popredia sa čoraz viac dostávajú cenovo dostupnejšie smartfóny a tablety, ktoré už dnes dokážu zabezpečiť optimálny používateľský komfort. Podobnou cestou sa vydal aj Alcatel s ich novou líniou produktov OneTouch Pixi 4. Tá sa skladá zo štyroch zariadení, konkrétne dvoch veľmi lacných smartfónov, jedného phabletu s rozmernejšou obrazovkou a tabletu.

Dvojicu smartfónov reprezentuje model s 3,5 a 4-palcovým displejom. Menšieho súrodenca poháňa 1 GHz dual-core procesor MediaTek MT6572M v kombinácii s 512 MB operačnou pamäťou RAM a 4 GB rozšíriteľným úložiskom (microSD do 32 GB). Samotný displej má na dnešnú dobu trochu komické rozlíšenie 320 x 480 pixelov. Podobne to je aj s primárnym fotoaparátom, ktorý má 2 MPix.

Displej 4-palcového modelu má rozlíšenie 480 x 800 pixelov, pod kapotou nájdeme 1,3 GHz dual-core procesor MediaTek MT6580M s 512 alebo 1 GB operačnou pamäťou RAM. Jej hodnota závisí od zvolenej kapacity internej pamäte. Tá môže mať buď 4 alebo 8 GB. Aj v tomto prípade ju je možné rozšíriť prostredníctvom microSD kariet o ďalších 32 GB. 3,5-palcový model príde na trh s predinštalovaným operačným systémom Android vo verzii 5.1 Lollipop, väčší a výkonnejší smartfón z dvojice ponúkne rovno Android 6.0 Marshmallow.

© androidauthority.com
© androidauthority.com

Čo sa týka uvedeného phabletu, ten sa chváli až 6-palcovou TFT obrazovkou s rozlíšením 1280 x 720 pixelov. V útrobách zariadenia sídli 1,1 GHz quad-core procesor MediaTek MSM8909 s 1 GB operačnou pamäťou RAM a 8 GB rozšíriteľnou internou pamäťou (microSD do 64 GB). K výbave ďalej patrí 8 MPix zadný a 5 MPix predný fotoaparát, 2850 mAh batéria, dual SIM funkcionalita alebo najnovší Android 6.0 Marshmallow.

© androidauthority.com
© androidauthority.com

Alcatel entry-level segment dopĺňa aj tabletom so 7 palcovou uhlopriečkou displeja s rozlíšením 1024 x 600 pixelov. Pri konzumácii multimédií využijeme 3G konektivitu, quad-core procesor MediaTek MT8321 s taktom 1,3 GHz, 1 GB pamäť RAM alebo 8 GB vnútornú pamäť (microSD 32 GB). Zabudnúť nemôžeme na 2 MPix zadný fotoaparát, prednú VGA kameru či 2580 mAh batériu. Aj v tomto prípade výrobca siahol po najnovšom Androide 6.0 Lollipop.

© androidauthority.com
© androidauthority.com

Alcatel OneTouch Pixi 4 línia bola len čerstvo predstavená, čiže o cenách a dostupnosti sa môžeme len domnievať. Vzhľadom na parametre a zameranie zariadení je jasné, že pôjde o veľmi lacné prístroje, ktoré umožnia využívanie moderných technológií hlavne v menej rozvinutých krajinách. Nepochybujeme, že svoju klientelu by si našli aj v Európe.