Smartfón Oppo F1 uzrel svetlo sveta oficiálne v polovici tohto mesiaca (január 2016) a výrobca aktuálne potvrdil plány pre uvedenie aj väčšej verzie. Tá ponesie označenie „Plus“.

Nová „F“ línia smartfónov zapadá do strednej triedy s dôrazom na vysokokvalitné fotografovanie. Mnohé súčasné smartfóny strednej triedy poskytujú len priemerný foto zážitok. Oppo vie, že ľudia fotografujú radi a chce im dostatočnú kvalitu fotiek poskytnúť aj v strednej triede. Či sa mu to podarilo zistíme až po eventuálnom teste zariadenia v budúcnosti.

Oppo F1 Plus narástol. Jeho displej po novom disponuje FHD rozlíšením a uhlopriečka sa zväčšila na úroveň 5,5 palca. Operačná pamäť RAM sa nafúkla v podobnom duchu, z 3 GB na 4 GB RAM. Model Plus by mal disponovať aj dokonalejším selfie fotoaparátom. Ten pôvodný sa chválil rozlíšením 8 Mpx, clonou f/2.0 a veľkosťou snímača 1/4″. Samo o sebe išlo o veľmi schopné riešenie a pri „Plus“ variante budú teda selfie maniaci skákať radosťou.

oppo_F1

Ostatné parametre sú zdieľané, čiže pod kapotou nájdeme octa-core procesor Snapdragon 616, LTE konektivitu, dual SIM funkcionalitu a 16 GB internú pamäť aj s možnosťou navýšenia prostredníctvom microSD kariet. Zadný fotoaparát má 13 Mpx snímač s clonou f/2.2 a za zmienku stojí softvérová foto výbava PureImage 2.0+. Smartfón pôjde do predaja v priebehu apríla najskôr v Indii. Jeho cena je stanovená na 395 dolárov, čo nie je zrovna najmenej. Do oficiálneho uvedenia na trh si to ale možno výrobca ešte rozmyslí. Konkurencia je totižto poriadne veľká.