© The Verge

Samsung Galaxy Note5 zožal po oficiálnom predstavení zaslúžené ovácie a právom je považovaný za kráľa phabletov. Prvý problém s týmto zariadením však na seba nenechal dlho čakať. Týkal sa dotykového pera S Pen, ktoré je pre tento smartfón charakteristické.

Pokiaľ ste totižto do smartfónu Galaxy Note5 zasunuli pero S Pen naopak a snažili ste sa ho vytiahnuť, zničili ste celý detekčný mechanizmus. Ten pero vysúval a staral sa aj o softvérové zaznamenanie prítomnosti pera. Obozretnejší majitelia po opačnom zasunutí pero nevyťahovali, ale zariadenie odniesli do servisu. Tam ho museli rozobrať a pero S Pen vydolovať.

Samsung sa po mnohých takýchto prípadoch ohradil, že používatelia majú s perom pracovať tak, ako je uvedené v návode. Pravdou je, že mnoho používateľov vkladalo do otvoru pero S Pen opačne zámerne. Predsa len, poloha, resp. hrot a koniec pera je veľmi dobre identifikovateľný. Samsung vo svojich dielňach potichu pracoval na náprave, čoho výsledkom je nový mechanizmus ovládania pera v útrobách smartfónu. Rozdiel môžete vidieť na fotografii nižšie.

gn5

Sme radi, že Samsung tento delikátny problém vyriešil. Pokiaľ si v súčasnosti zakúpite phablet Galaxy Note5, už by mal byť vybavený práve týmto inovovaným mechanizmom. Po opačnom zasunutí tak dokážete S Pen vytiahnuť bez poškodenia.