Úvod Výrobcovia Samsung Samsung získal patent na mobilné puzdro so zabudovaným S Penom

Samsung získal patent na mobilné puzdro so zabudovaným S Penom

V Južnej Kórei sa črtajú ambiciózne plány do budúcnosti.

0
Galaxy Note 4 edge

Populárny phablet Galaxy Note sa stal slávnym najmä vďaka inteligentnému peru, ktoré má hlboko integrované ako v softvéri, tak aj v hardvéri. Nový patent má však ambície túto pomerne komplikovanú integráciu výrazne zjednodušiť, čo by mohlo S Pen teoreticky zblížiť i s konštrukčne menšími modelmi.

Ako píše web SamMobile, Samsung má vo svojom bohatom patentovom portfóliu nový prírastok v podobe špeciálneho puzdra pre mobilné telefóny. Výnimočné má byť práve vďaka slotu, do ktorého budeme môcť zasunúť pero S Pen. Treba ale samozrejme počítať s tým, že rozmery zariadenia (šírka, hrúbka) pri nasadení výrazne narastú.

Puzdro tak podľa dostupných informácií dokáže premeniť akýkoľvek kompatibilný model na jednoduchšiu alternatívu za Galaxy Note, z čoho Samsung vyťaží slušný balík peňazí. Netreba však zabúdať ani na ďalšie dôležité hardvérové prvky, ako je napríklad digitizér, ktoré inteligentné pero potrebuje. O tom už ale patent spoločnosti Samsung nič nehovorí. Zrejme sa pri jeho tvorbe počítalo s tým, že blízka budúcnosť prinesie novšie technológie s výrazne menšími požiadavkami na hardvérovú výbavu.

Na svetlo sveta sa dostali aj patentové náčrty s vizuálnou podobou puzdra. Všetky dostupné obrázky nájdete nižšie.

galaxy-note-add-on-patent-3 galaxy-note-add-on-patent-4 galaxy-note-add-on-patent-2 galaxy-note-add-on-patent-1