Úvod Výrobcovia Qualcomm Samsung ohlásil začiatok hromadnej výroby čipsetu Snapdragon 820

Samsung ohlásil začiatok hromadnej výroby čipsetu Snapdragon 820

Jeden z TOP čipsetov sa už čoskoro stane realitou.

0

Nový hi-end Snapdragon budú vyrábať dve spoločnosti. Časť tentokrát prevezme aj Samsung, o čo sa postará jeho supermoderný výrobný FinFET proces so 14 nm technológiou druhej generácie. Výrobca navyše teraz oznámil, že zahajuje hromadnú produkciu.

Informuje web AndroidCentral.

Rovnakým procesom bude taktiež vyrábať vlastný Exynos 8 Octa, známy aj pod označením 8890. Vybaví ním svoje nové vlajkové lode vrátane ďalšieho Note. Galaxy S7 má však v niektorých regiónoch poháňať i Snapdragon 820 od Qualcommu, ktorého výrobu zabezpečí sám Samsung. Obe spoločnosti si teda vzájomne pomohli.

Treba taktiež opäť podotknúť, že ide o výrobný proces druhej generácie, ktorá prináša až 15-percentný nárast výkonu a 15-percentnú úsporu energie. V praxi to môže znamenať výrazné zlepšenie používateľských skúseností, čo by zabezpečilo čipsetu Snapdragon 820 s Kryo jadrami poriadne ružovú budúcnosť. Efektívnosť 14 nanometrových vymožeností sme mali totiž možnosť vidieť pri minuloročnom Exynos 7420, na ktorého v otázke výkonu nemal žiadny konkurenčný čipset.

Druhú várku Snapdragon 820 – ak sa samozrejme stane realitou – bude vyrábať sám Qualcomm. Aké technológie ale použije alebo už používa, nie je zatiaľ bližšie známe. Prvým smartfónom, ktorý tento moderný čipset poháňa, je LeTV Le Max Pro z Číny. Predstavili ho na nedávnom podujatí CES 2016 v Las Vegas.