Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Odolnosť aj kvalitné fotky: Zamestnanec Samsungu potvrdil špekulácie o GALAXY S7

Odolnosť aj kvalitné fotky: Zamestnanec Samsungu potvrdil špekulácie o GALAXY S7

2
Koncept Samsung Galaxy S8 edge (foto: Martin Hajek)

Posledné mesiace bolo na internete počuť najmä o dvoch očakávaných smartfónoch – Xiaomi Mi 5 a Samsung Galaxy S7. Dátum oficiálneho predstavenia v oboch prípadoch už poznáme, teraz je preto rad na hardvérovej výbave, ktorá sa v prípade novej vlajkovej lode juhokórejského výrobcu už pomaličky začína črtať ako skutočná.

Jeden zo zamestnancov spoločnosti Samsung vraj prezradil niekoľko detailov súvisiacich s fotoaparátom či tesnením elegantnej konštrukcie Galaxy S7 z prémiových materiálov. Web SamMobile informuje, že ponúkne fotosenzor s 12 Mpx rozlíšením a zvýšenú odolnosť voči vode či piesku. Informácie sa však týkajú aj možnosti rozšírenia interného úložiska, čo umožní integrovaný slot na vloženie dodatočnej microSD karty.

Fotoaparát Android novinky má vynikať hlavne v zlých svetelných podmienkach. K tomu mu poslúži clona f/1.7 (Galaxy S6 má f/1.9 a LG G4 f/1.8) a veľké pixely.

Na výber majú byť štyri farebné kombinácie (čierna, biela, zlatá a strieborná), vrátane dvoch rozdielnych veľkostí unikátnej verzie Galaxy S7 edge so zaobleným displejom. Začiatok predaja je údajne naplánovaný na začiatok marca, teda iba niekoľko dní po predstavení, ktoré sa odohrá pred otvorením podujatia MWC 2016 koncom februára.

Model edge má navyše tentokrát disponovať až tromi zaoblenými hranami na prednej strane konštrukcie. K ľavej a pravej strane sa pridá ešte spodná (pod fyzickým Home tlačidlom). Niekoľko renderov od Martina Hájeka s možnou vizuálnou podobou sme mali príležitosť nedávno vidieť na vlastné oči.

Koncept Samsung Galaxy S7 edge
Ďalší pohľad na koncept Samsung Galaxy S7 edge (foto: Martin Hajek)