Úvod Dohady Konečne! Prvý skladací smartfón má prísť už koncom 2016

Konečne! Prvý skladací smartfón má prísť už koncom 2016

18

Smartfóny sú každým rokom väčšie a väčšie, zatiaľ čo vrecká nohavíc veľkosť nemenia. Určite tušíte, kam tým mierim. Nastal čas, aby sa niečo spravilo s veľkosťou vreciek nohavíc alebo samotnými smartfónmi. Tým samozrejme nemyslíme zmenšenie displeja. Čo tak prísť so spôsobom, akým telefón poskladať ako papier?

Analytik z HSBC predpovedá, že Samsung bude schopný predstaviť telefón s takýmito schopnosťami už koncom tohto roka. Nový telefón by mal mať skladací displej, ktorý by ste si v prípade potreby rozložili aj na veľkosť tabletu.

Pôvodný plán hovoril o roku 2018

Zatiaľ čo informácie o tomto produkte nepochádzajú z vnútorných zdrojov, podobné zariadenie sa Samsung snaží vyrobiť už niekoľko rokov. Takýmto cieľom sa ani nikdy netajil, o čom svedčí aj video, v ktorom sa nachádza smartfón so skladateľným displejom. Len pred niekoľkými rokmi sa na internet dostala prezentácia, v ktorej bolo uvedené, že Samsung predstaví telefón s takýmito schopnosťami už v roku 2018. Rok na to už všetko naznačovalo, že sa tak stane v roku 2017 a teraz to vyzerá tak, že sa Samsung poponáhľa a telefón predstaví už tento rok.

skladatelny-telefon

Myslíme si, že Samsung predstaví skladacie OLED smartfóny už v druhej polovici 2016. Odporuje to trhovým predpokladom, ktoré tvrdili, že sa tak stane v roku 2017. Dôvodom má byť snaha spoločnosti získať silnejšie postavenie na trhu,“ vysvetľuje analytik.

Určite nemusíme pripomínať, že takéto zariadenie by medzi ľudmi milujúcimi nové technológie vzbudilo obrovský záujem. Nielen to, no podobný smartfón by mohol zaujať aj ľudí, ktorí sa obzerali len po tablete. Okrem toho by išlo o skutočne unikátne zariadenie, ktoré by na trhu s tisíckami modelov smartfónov nemalo konkurenciu. Tak poďme, Samsung, už teraz sa tešíme!