Úvod Aplikácie Máte pomalý telefón? Tento jednoduchý trik vám ho dokáže citeľne zrýchliť!

Máte pomalý telefón? Tento jednoduchý trik vám ho dokáže citeľne zrýchliť!

20

Bez mobilnej aplikácie populárnej sociálnej siete Facebook si niektorí nevedia svoj život ani predstaviť, no niektorí ju zavrhli hneď na začiatku jej existencie a na svoj smartfón ju ani nenainštalovali.

Môže za to fakt, že mobilná aplikácia Facebook v spojení so systémom Android nedisponovala práve najlepšou plynulosťou. Mnohí preto radili odinštaláciu aplikácie, no mohlo sa jednať len o placebo efekt. Čo je na tom pravdy?

Užívateľ sociálnej siete Reddit pbrandes eth sa rozhodol, že preskúma problematiku plynulosti systému v spojení s aplikáciou Facebook a Facebook Messenger. Pre výkon testu použil smartfón LG G4 a aplikáciu Disco Mark, ktorá dokáže automatizovane spúšťať navolené aplikácie, čím zistil výkon zariadenia.

test

Pred každým testom smartfón zreštartoval. Prvý test zahŕňal chod systému s prítomnosťou aplikácií Facebook a Facebook Messenger. Druhý test naopak zaznamenával plynulosť systému bez spomínaných aplikácií.

Výsledok? Bez prítomnosti aplikácií Facebook a jeho Messengeru môžete docieliť až o 15% väčší výkon vášho zariadenia, resp. vráti sa mu výkon, ktorý mu Facebook „požieral“.

Potrebujete Facebook? Tu je riešenie

V tomto prípade však web Phandroid.com upozorňuje, že každá nainštalovaná aplikácia sa odráža na výkonnosti zariadenia. No uznajme, na aplikáciu je 15% naozaj priveľa. Takže ak chcete, aby bol váš smartfón výkonnejší, zbavte sa Facebooku. Ak však patríte medzi Facebookoholikov, môžete využiť verziu Facebook Lite, ktorá je vytvorená pre skupinu pomalších zariadení, a teda by nemala váš smartfón až tak veľmi spomaľovať.