Úvod Novinky Aktuálne Polícia konečne spustila stíhanie kvôli podvodom v audiotextových hrách. Pláva v tom...

Polícia konečne spustila stíhanie kvôli podvodom v audiotextových hrách. Pláva v tom aj Markíza

4

Polícia už spustila trestné stíhanie voči niekoľkých spoločnostiam, ktoré prevádzkujú audiotextové hry. Má totiž podozrenie, že sa v nich podvádza. Celý prípad sleduje server SME.

Za podvodom má byť zatiaľ neznámy páchateľ, ktorý mal spáchať trestný čip poškodenia a zneužitia záznamu. Za takýto trestný čin mu hrozí väzenie na 1 až 5 rokov. Svojim konaním mal spôsobiť škodu až 26 tisíc eur.

 

PREČÍTAJTE SI: V televíznych súťažiach vraj klamú. Divák odhalil veľký podvod!

Na podvod prišiel šikovný divák, ktorý si nahral desiatky hodín relácií, aby tak dokázal, že s audiotextovými súťažami nie je všetko na kostolnom poriadku. Do oka mu padla hlavne súťaž „Akčná výhra,“ ktorú prevádzkuje Markíza a iQviz na TV8. Svoje zistenia neskôr posunul na generálnu prokuratúru.

Podvod zložený z troch častí

Podvody pozostávali z troch veľmi jednoduchých a okatých častí. V prvej nemal byť výber telefonujúcich náhodný, v ďalšej malo ísť o fingované telefonáty, ktorých odpovede boli vždy nesprávne. Poslednou je zvláštna kategória hráčov, ktorí síce vyhrali, no ich správanie bolo podozrivé.

Ako príklad slúži prípad, kedy sa do súťaže dovolal divák, ktorý bol zrejme nastrčený. Jeho úlohou bolo správne odpovedať na otázku „Kto sa skrýva na obrázku?“. Po prepojení začal: „Katarína Brychto…“, lenže v ten moment si uvedomil, že odpovedá nechtiac správne, a tak radšej zložil. Vzápätí bol do štúdia opäť prepojený s tvrdením, že spojenie vypadlo, no jeho odpoveď už znela „Katarína Brožová“, čo bolo samozrejme nesprávne.

https://www.youtube.com/watch?v=MIlPjIpCsiQ