V posledných dňoch sme vás informovali, že čínsky výrobca Oppo plánuje uviesť na trh novú „F“ líniu smartfónov, ktorá by mala byť zameraná na fotografovanie. Prvým smartfónom je model F1. Spoločnosť ho oficiálne predstavila vo Vietname.

Oppo F1 sa začne predávať vo Vietname 21. januára, dostupný bude ale neskôr aj na medzinárodnom trhu. Oppo F1 je smartfón strednej triedy, ktorý disponuje 5-palcovým IPS displejom s HD rozlíšením (720 x 1280 pixelov). Ten chráni tvrdené sklo Gorilla Glass 4.

Zariadenie poháňa 1,7 GHz procesor Snapdragon 616 v kombinácii s 3 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom, ktoré je možné navýšiť prostredníctvom microSD kariet (do 128 GB). Čo sa týka avizovaného zamerania na fotografie, na zadnej strane nájdeme 13 MPix snímač s clonou f/2.2 a LED bleskom. Pre selfie fotky poslúži 8 MPix predný snímač s clonou f/2.0. Foto výbava teda nie je až tak výnimočná, o lepšie foto výsledky sa má v tomto prípade postarať softvér. Ide o platformu PureImage 2.0+, ktorá má na starosti presné spracovanie obrazu. Nájdeme v nej rôzne režimy fotografovania alebo filtre pre následnú editáciu zhotovených fotografií.

OPPO-F1-001

Do 7,52 mm hrubého tela sa vtesnala batéria s trochu skromnejšou kapacitou 2500 mAh. Zariadenie podporuje LTE konektivitu aj v rámci dvoch súčasne aktívnych SIM kariet. Používateľský komfort následne zabezpečí rozhranie Color OS vo verzii 2.1, ktoré je postavené na operačnom systéme Android 5.1 Lollipop.

Napriek vcelku zaujímavej špecifikácii a spracovaniu (kovové telo), vidíme problém v cene. Tá sa podľa dostupných informácií bude pohybovať na úrovni 280 dolárov, čo je viac, ako sme očakávali. V kontraste s tiež čerstvo predstaveným Xiaomi Redmi 3, ktorý má podobne HD displej alebo Snapdragon 616 pod kapotou, je cenový rozdiel výrazný. Jeho cena je totižto nekompromisných 100 dolárov. Viac informácií nájdete v minulom článku TU.