Pred pár dňami sme vás informovali, že čínsky výrobca Oppo plánuje uviesť na trh smartfóny strednej triedy, ktorých používatelia by však nemali byť ukrátení o možnosť zhotovovať kvalitné fotografie. Nová línia smartfónov ponesie označenie „F“.

Dnes sa na verejnosti objavili nové informácie, ktoré tento rad približujú. Konkrétne ide o smartfón Oppo F1, ktorý by mal byť podľa správ predstavený ešte tento mesiac. Vieme, že ho bude poháňať procesorová jednotka z dielne spoločnosti Qualcomm (pravdepodobne Snapdragon 615) a vo výbave bude ďalej 3 GB operačná pamäť RAM.

Čo sa týka spomínaného zamerania na fotografovanie, Oppo F1 bude vybavený 13 MPix primárnym fotoaparátom s automatickým zaostrovaním s fázovou detekciou. Na prednej strane nájdeme 8 MPix snímač s clonou f/2.0 a schopnosťou zhotoviť zábery v širokoúhlom formáte. Snímače budú zrejme pochádzať z dielne japonského výrobcu Sony.

oppo

Samotné fotoaparáty nie sú až tak výnimočné, pričom podobnými vlastnosťami disponuje množstvo iných konkurenčných smartfónov. Fotozameranie smartfónov má reprezentovať softvérová platforma PureImage 2.0+. Tá sa postará o kvalitné spracovanie obrazu, nájdeme v nej rôzne režimy snímania alebo filtre pre následné úpravy zhotovených fotografií.

oppo1

Dvojica zverejnených oficiálnych fotografií ukazuje veľmi štíhly profil a zrejme aj kovové spracovanie konštrukcie. Otázkou zostáva cena, ktorú sa však určite dozvieme v najbližších dňoch. Pevne veríme, že bude veľmi konkurencieschopná vzhľadom na pretlak v segmente strednej triedy. Za relatívne slušnú sumu by sme mohli získať smartfón, ktorý dokáže zhotoviť veľmi kvalitné fotografie.