Úvod Zaujímavosti Nikon predstavil novú akčnú kameru, dokáže natáčať 360-stupňové zábery v 4K

Nikon predstavil novú akčnú kameru, dokáže natáčať 360-stupňové zábery v 4K

1

Trhový segment s akčnými kamerami sa za posledné roky rozrástol do nevídaných rozmerov. Môže za to neutíchajúci dopyt zákazníkov, ktorí sa idú za podobnými produktmi priam až zblázniť. A po novom roku budú mať výber ešte pestrejší.

Populárny výrobca fototechniky Nikon totiž na CES 2016 ukázal niečo, čo má kapacity natáčať videá v rozlíšení Ultra HD (4K) s naozaj širokouhlým záberom. Novinka dokáže snímať až 360-stupňové okolie, takže vám už neujde žiadna vzácna momentka.

KeyMission 360 zároveň odštartuje začiatok nového modelového radu s akčnými kamerami, ktorým Nikon doteraz nevenoval takmer žiadnu pozornosť.

Rozmery konštrukcie kamery sú trošku väčšie ako v prípade konkurenčnej GoPro Session 4. Vo výbave sú až dva objektívy, jeden sa nachádza na zadnej a ten ďalší na prednej strane zariadenia. Zabudnúť ale určite nesmieme ani na odolnosť voči nárazom z výšky dvoch metrov, možnosť používania v hĺbke až do 30 metrov pod hladinou vody či integrovanú redukciu vibrácií.

Nikon zatiaľ cenu ani dostupnosť KeyMission 360 neprezradil. Rovnako nepoznáme ani bližšie detaily o technických špecifikáciách použitých fotosenzorov alebo výdrži batérie na jedno nabitie.

nikkon-keymission-360-2 nikkon-keymission-360-3