Úvod Novinky Aktuálne LG G5 dostane kovovú unibody konštrukciu a vymeniteľnú batériu

LG G5 dostane kovovú unibody konštrukciu a vymeniteľnú batériu

1
LG G5 a jeho vymeniteľná batéria

Poslednú dobu sme mali príležitosť vidieť rastúci trend, kde výrobcovia smartfónov nahrádzajú plastové materiály za kov, ako je napríklad hliník. A aj keď by to o LG povedal asi len málokto, platí to i pre túto juhokórejskú spoločnosť. Nadchádzajúca vlajková loď G5 má totižto byť jedným z prvých produktov, ktoré novú éru v jej portfóliu naštartujú.

Kovové prvky dostali do výbavy aj nedávno predstavené kúsky V10 a Zero, prostredníctvom ktorých si LG zrejme chcelo preveriť reakcie potenciálnych zákazníkov. K podobnému kroku taktiež pristúpilo čínske Xiaomi. Jeho dve novinky Redmi 3 a Redmi Note 3 disponujú kovovou unibody konštrukciou, a to vrátane dostupného Android tabletu Mi Pad 2. Nič podobné sme doteraz v ponuke spoločnosti nemali príležitosť vidieť.

Kórejský web cnet.kr.co tvrdí, že bližšie nešpecifikované zdroje mu prezradili zaujímavé detaily o nadchádzajúcej vlajkovej lodi LG G5, ktoré zahŕňajú aj informácie týkajúce sa použitých materiálov či batérie. Tá vraj má byť dokonca vymeniteľná.

Vymeniteľné zdroje energie sú pri konštrukciách z jedného kusu kovu neobvyklé. Ani jeden smartfón takúto kombináciu zatiaľ neponúka. Inžinieri z LG ale údajne prišli na spôsob, vďaka ktorému by to bolo celkom reálne. Telo zariadenia rozdelia na dve časti, ktoré od seba iba dočasne oddelíme. Unikátny mechanizmus nám tak umožní batériu behom niekoľkých sekúnd vytiahnuť a vymeniť za druhú. Ako by to celé mohlo fungovať, je vidieť na renderoch vyššie.