Dizajnový koncept

Smartfóny „G“ série juhokórejskej spoločnosti LG boli vždy veľmi dobre spracované, čo sa vzhľadu a konštrukcie týka. LG v posledných modeloch použilo napríklad revolučné umiestnenie tlačidiel hlasitosti na zadnej strane, LG G4 bol dokonca mierne prehnutý a mal zadný kryt aj z pravej kože.

Mysleli sme si, že LG bude tento trend ďalej rozvíjať, no opak je pravdou. Podľa zverejnenej schémy bude LG G5 úplne iný, ako jeho predchodcovia. V prvom rade sa dočkáme kovového tela, ktoré je v high-end triede už nepísanou povinnosťou.

Zaujímavosťou je, že tlačidlá hlasitosti sa vrátili späť na bočnú stranu. Na zadnej strane pod fotoaparátom zostalo len „štartovacie“ tlačidlo, do ktorého bude zakomponovaný snímač odtlačkov prstov. Celé telo dostalo akési oblejšie hrany s reproduktorom na spodnej strane. Zariadenie bude mať rozmery 149,4 x 73,9 x 8,2 mm, poháňať ho bude Snapdragon 820 a povráva sa o 5,6 palcovom QHD displeji. Čo sa týka fotoaparátov, pravdepodobne sa dočkáme kombinácie 20 Mpx vzadu a 8 Mpx vpredu.

g5lg-g5-1

Podľa posledných informácií si výrobca LG trúfol predstaviť model G5 v rovnaký deň, ako Samsung svoju vlajkovú loď Galaxy S7. Pokiaľ sa to naozaj stane, sme veľmi zvedaví, ktoré zariadenie vyhrá súboj sympatií verejnosti. Obe podujatia, ako aj detailné informácie vám samozrejme prinesieme.