Úvod Výrobcovia LG LG vyrobil 18-palcový displej, ktorý môžete zrolovať ako noviny

LG vyrobil 18-palcový displej, ktorý môžete zrolovať ako noviny

0

Spoločnosť LG Display má prototyp 18-palcového displeja, ktorý môžete zrolovať ako noviny. Novinku vystavil na najväčšom veľtrhu spotrebnej elektroniky, CES 2016. Technológia je pokračovaním práce, ktorú LG doteraz spravil na poli s OLED panelmi.

Najväčším pokrokom je prirodzene umožnenie ohybných, rolovateľných a inak zahnutých panelov. LG už minulý rok ukázal niečo podobné. Stalo sa tak však len za zatvorenými dverami. Tento rok už majú fungujúci prototyp, ktorým sa môžu pochváliť celému svetu.

Podobné displeje už predstavili spoločnosti ako Samsung, Sony, Sharp a ďalšie. Firma by rada vyrobila smartfón, ktorý by ste si vedeli zrolovať pre jednoduchšie skladovanie či každodenné používanie. Podobný osud by mal postihnúť aj tablety či televízne prijímače. Aby LG ukázal, že to myslí vážne, na veľtrhu ukáže 25-palcový ohnutý displej namontovaný do vnútra niektorého z automobilov.

Ak ste to ešte nezaregistrovali, CES 2016 práve začína a my vám postupne prinesieme všetky zaujímavé novinky, ktoré sa na tomto veľtrhu objavia. Zaujímať by vás mohol napríklad 55“ televízor tenký ako papier. Fotografie a viac informácií už čoskoro!