Je zaujímavé, že tak populárna a trendová platforma, akou Kickstarter bezpochyby je, doteraz nemala svoju aplikáciu. Predstavitelia sa to rozhodli zmeniť a v obchode Google Play sa už nachádza ich oficiálna aplikácia.

Kickstarter je online platforma pre crowdfundingové financovanie projektov, ktorá podporuje kreatívne startup nápady z oblastí, akými sú technológie, aplikácie, hry, ale aj umenie či hudba. Prostredníctvom tejto aplikácie tak môžete sledovať a objavovať rôzne projekty, ktoré sú rozdelené do prehľadných kategórií.

Pokiaľ vás nejaký zaujme, môžete prispieť finančnou čiastkou na jej rozvoj a následné uvedenie na komerčný trh. Pri vami uložených projektoch budete mať skvelý prehľad o ich novinkách či progrese vo vývoji. Bokom nezostala ani sociálna interakcia, keďže sa v aplikácii môžete spojiť so svojimi priateľmi.

Aplikácia zatiaľ slúži len na prezeranie alebo podporu projektov. Pokiaľ ste autorom nejakého nápadu na webe Kickstarter, prostredníctvom aplikácie ho zatiaľ nemôžete spravovať alebo editovať. Táto možnosť ale údajne pribudne v nadchádzajúcej aktualizácii.

kickstarter

Ak sa aspoň trochu zaujímate o svetovú startup scénu, aplikácia by vám nemala chýbať. Okrem spomínaných možností v nej môžete nájsť aj množstvo inšpirácie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kickstarter.kickstarter“]