Úvod Konkurencia Apple Nový iPhone 7 ponúkne kvalitnejšie audio, Apple už má aj patent

Nový iPhone 7 ponúkne kvalitnejšie audio, Apple už má aj patent

7
Koncept nového iPhone

Kalifornský výrobca dostal po dva a pol roku od podania žiadosti nový patent, ktorý sa týka vzduchových komôr v konštrukcii iOS smartfónu. Tie údajne prinesú hlasnejšie a hlavne čistejšie nízkofrekvenčné audio pre nadchádzajúcu generáciu iPhone.

Ako ale spomína web PhoneArena, technológia je síce pekná, no nejde o nič nové. Takzvaný akustický labyrint využívali rádia 50 rokov dozadu v relatívne veľkom merítku.

Integrácia bude však vyžadovať určité konštrukčné priestory. A práve to predstavuje problém. Vzhľadom na to, že tých nikdy nie je dosť, môže nastať situácia, kde už jednoducho nevyjde miesto. iPhone 7 by totižto mal byť ešte tenší a celkovo konštrukčne menší, než súčasný iPhone 6 a trošku lepší iPhone 6s.

Rovnako netreba zabúdať, že ide iba o teoretický patent, ktorý ešte nezaručuje jeho aplikáciu do praxe.

Stereo a iPad Pro

Zosilňovacie komory a štyri stereo reproduktory ponúka aj jeden z najčerstvejších prírastkov v portfóliu Apple – iPad Pro. Tento veľký tablet tak dokáže používateľovi poskytnúť nadštandardne kvalitné audio kdekoľvek na cestách a bez dodatočného príslušenstva, ktoré by iba zaberalo v cestovnej taške drahocenné miesto.

Podobnú výbavu ponúka aj Huawei s modelom P8 Lite, ktorý má tiež jednu veľkú zvukovú komoru.

Apple iPad Pro (foto: phonearena.com)
Apple iPad Pro (foto: phonearena.com)