To, že sociálna sieť Google+ pomaly upadá a vlastne nikdy ani príliš obľúbená nebola je akýmsi verejným tajomstvom. Zrejme si to uvedomuje aj samotná spoločnosť Google, keďže najnovšie od tejto sociálnej siete odstavila ďalšiu službu.

Pokiaľ patríte medzi aktívnych alebo pasívnych hráčov mobilných hier, určite poznáte nástroj Hry Google Play. V tejto aplikácii sa zaznamenáva váš priebeh hrania, bonusy alebo pokroky. Spojiť sa tam môžete so svojimi priateľmi, pekne vidíte, aké hry hrajú a môžete sa s nimi samozrejme predbiehať.

Množstvo, hlavne popredných vývojárov a herných štúdií automaticky vyžaduje prihlásenie prostredníctvom tohto nástroja do svojich herných titulov. Háčik bol v tom, že ste pre používanie služby Hry Google Play potrebovali účet na sociálnej sieti Google+. Tento fakt oddnes neplatí a predstavitelia spoločnosti Google o tom informovali na svojom vývojárskom blogu.

hry

Drobným problémom je, že novinka sa týka len novej generácie hráčov. Tí, ktorí službu prostredníctvom Google+ účtu používajú, v nej týmto spôsobom zotrvajú aj naďalej. Aspoň zatiaľ. Noví hráči obdržia špeciálny identifikátor, (číslo, heslo a pod.) prostredníctvom ktorého bude prebiehať automatické prihlasovanie do všetkých hier s podporou tejto služby.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.play.games&hl=sk“]