Úvod Sociálne siete Facebook Facebook testuje vernosť svojich používateľov. Zámerne zhadzuje aplikáciu

Facebook testuje vernosť svojich používateľov. Zámerne zhadzuje aplikáciu

19
Foto: stgist.com

Experimentálna nálada Facebook zrejme neprešla. Po relatívne veľkom škandále, keď jednej testovacej skupine ukazoval prevažne negatívne príspevky, zatiaľ čo druhej prevažne pozitívne príspevky prichádza ďalší test. Tentokrát spoločnosť testovala správanie ľudí pri padajúcej aplikácii Facebooku. Aká je tolerancia jeho používateľov? Podľa výsledkov, veľmi vysoká.

Z analýzy testovanej vzorky je jasné, že ľudí padajúca aplikácia od používania sociálnej siete v žiadnom prípade neodradila. Aplikáciu jednoducho vymenili za mobilnú verziu webu. To je pre firmu akou je Facebook extrémne dôležité. Modrá sociálna sieť sa stala tak veľkou súčasťou našich životov, že bez nej takmer nedokážeme existovať.

Prečo však vôbec takýto experiment vznikol? Facebook sa obáva, že v budúcnosti môžu s Google nastať natoľko veľké nezhody, že ich Google jednoducho vyhodí z Google Play. Medzi spoločnosťami má už teraz prevládať napätá situácia. Dôvod je však nejasný.

Koniec spolupráce Google a Facebooku?

Musí však ísť o poriadne veľký problém. Koniec koncov, Google by za nejakú hlúposť Facebook z Google Play nevykopol. Riešenie Facebooku by mohlo byť triviálne. Svojim používateľom by ponúkol stiahnutie .APK súboru pri prihlásení sa do účtu. To však už nie je tak pohodlné, ako rýchla inštalácia z Google Play.

Ťah Facebooku mnohí označili za geniálny. Väčšina spoločností využíva na prieskum spokojnosti a lojálnosti dotazníky. Facebook sa pravdu rozhodol otestovať ručne-stručne. Jednoducho niektorým ľuďom vypol aplikáciu a sledoval, ako zareagujú.

Ako by ste zareagovali vy? Otvorili by ste si jeho mobilnú verziu?