Úvod CES 2016 Ehang 184 je dron pre prepravu ľudí vo výške 3km

Ehang 184 je dron pre prepravu ľudí vo výške 3km

6

Stojí približne 200 až 300 tisíc dolárov, letí rýchlosťou 100 km/h a dokáže dosiahnuť výšku až 11 tisíc stôp, teda niečo vyše troch kilometrov. Taký je dron Ehang od čínskeho výrobcu z Kantonu. Čím je zaujímavý? Má prepravovať ľudí. Čítate správne, ľudí.

Ehang 184 AAV je 142-koňový súkromný transportér, ktorý dokáže jedného človeka prepraviť z bodu A do bodu B vo výške viac ako tri kilometre. Podľa slov spoločnosti sa snažia ponúknuť riešenie pre čo najrýchlejšiu prepravu na krátke až stredné vzdialenosti. Vozidlo má byť navrhnuté pre „bežného spotrebiteľa, ktorý má veľmi málo skúseností s pilotovaním akýchkoľvek lietajúcich objektov.“

ehang-184

Stoštyridsaťdva koňový elektrický motor dokáže Ehang rozbehnúť až na 100 km/h. Váži 200 kg a dokáže prepraviť pasažiera vážiaceho až 120 kg. Jeho batérie vydržia približne 23 minút letu vo výške hladiny mora.

Zaujímavý je aj systém zabezpečenia dronu. Výrobca tvrdí, že je dron vybavený niekoľkými záložnými systémami napájania. To znamená, že ak jeden zlyhá, kontrolu prevezme ďalší, atď. Ak sa niečo pokazí, dron je naprogramovaný tak, aby pristál na najbližšom možnom bezpečnom mieste.