Procesor Snapdragon 820 je takmer pripravený na trhový štart v rámci zariadení, ktoré ním budu vybavené. Prvým takým je smartfón LeTV Max Pro, ktorý bol len čerstvo predstavený na podujatí CES 2016.

Ďalším na rade bude Xiaomi Mi 5 a samozrejme eso z Južnej Kórey, Samsung Galaxy S7. Steve Mollenkopf, riaditeľ spoločnosti Qualcomm hovorí, že čip Snapdragon 820 je vôbec najpokročilejší „kus kremíka“, aký bol kedy vyrobený.

Toto tvrdenie dopĺňa informáciou, že procesor Snapdragon 820 bude použitý vo viac ako 80-tich produktoch. Asi najzaujímavejším budú osobné automobily. Pre moderné inteligentné vozidlá budú určené mierne upravené čipové sady Snapdragon 820A a Snapdragon 820Am. Tento procesor dokáže poskytnúť dostatočný výkon na pohon až štyroch displejov a ostatných komponentov automobilu, vrátane senzorov a podobne.

Vyzerá to, že v budúcnosti si nebudeme automobily vyberať len podľa jazdných vlastností, spotreby alebo ceny, ale aj podľa použitého čipsetu a napríklad „smart“ výbavy. Nám pre začiatok stačí, že sa Snapdragon 820 nebude prehrievať tak, ako jeho nevydarený predchodca Snapdragon 810.