Úvod Konkurencia Apple Apple pracuje na iPhone, ktorý sa dokáže sám opraviť

Apple pracuje na iPhone, ktorý sa dokáže sám opraviť

6
Koncept nového iPhone

Ak by sme mali brať patentované technológie ako niečo, čo môže byť v budúcnosti použité v skutočnom produkte, tak môžeme celkom jednoducho usúdiť, že Apple chystá niečo naozaj zaujímavé. Podľa nových informácií má kalifornské jabĺčko totižto zálusk na samoopravujúci sa iOS smartfón.

Vyplýva to zo zverejneného patentu, ktorý si Apple dalo zaregistrovať ešte v roku 2014, píše web PhoneArena.

iPhone by tak mal dokázať odstrániť vodu, ak by sa náhodou dostala do konštrukcie zariadenia, napríklad prostredníctvom otvoru pre reproduktor. Využije na to dočasnú aktiváciu hlasného zvuku, čím nežiadanú tekutinu dostane mimo ohrozených oblastí.

Ďalším zaujímavým procesom je oprava mŕtvych pixelov zobrazovacieho panelu. V takom prípade už ale pôjde o problém, ktorý vyžaduje dlhšiu diagnostiku, takže by to celé malo prebiehať v noci, kedy používateľ iPhone už spí. To isté platí o fotoaparáte alebo konektivite. Eliminuje sa tak potreba chodiť do drahého servisu.

Samoopravujúce vlastnosti majú dva Android smartfóny od LG – G Flex a novší G Flex 2. Ide však iba o opravu povrchových poškodení na zadnej strane konštrukcie, ako sú napríklad škrabance. Ak sa niečo také náhodou stane, špeciálny plastový materiál tieto poškodenia pri ideálnych teplotných podmienkach automaticky opraví.