Úvod Konkurencia Apple Apple chce pokročilú umelú inteligenciu, kúpilo spoločnosť Emotient

Apple chce pokročilú umelú inteligenciu, kúpilo spoločnosť Emotient

2

Vojna o najdokonalejšiu umelú inteligenciu začína naberať na obrátkach. Po spoločnostiach ako Google, Amazon a ďalšie, ktoré sa k vývoju pokročilých robotov otvorene priznávajú, prichádza na scénu aj výrobca spotrebiteľskej elektroniky Apple. A aby nebol príliš pozadu, pod svoje krídla zobral niekoľko šikovných hláv.

Ako informuje web The Wall Steet Journal, Apple úspešne zrealizoval akvizíciu Emotient. Ide o spoločnosť, ktorá sa špecializuje na umelú inteligenciu schopnú rozoznávať ľudské emócie. Pôvodne bola táto technológia používaná pri televíznych reklamách alebo pri nemých pacientoch, aby lekár vedel, akú úroveň bolesti práve prežíva.

Bližšie informácie o kúpe nie sú zatiaľ k dispozícii. Čo sa týka kalifornského jabĺčka a ďalšej budúcnosti Emotient, tak ani tu nie je nič jasné.

Ešte v máji získala spoločnosť Emotient patent na metódu, prostredníctvom ktorej dokážu behom jedného dňa pozbierať do 100-tisíc výrazov tváre a zaradiť ich do jednotlivých kategórií. A práve to sa môže Apple celkom užitočne hodiť. Gigant totiž ešte v roku 2014 podal patentovú prihlášku softvéru na identifikáciu nálady ľudí za pomoci webkamery, čo by mu umožňovalo ponúkať relevantný digitálny obsah (aplikácie, hudbu, filmy a i.) podľa aktuálnej nálady používateľov jeho služieb a produktov.