Úvod Smartphony Aktualizácie Android 6.0 bude pre Samsung GALAXY S6, S6 edge a S6 edge+...

Android 6.0 bude pre Samsung GALAXY S6, S6 edge a S6 edge+ dostupný od februára

27
Galaxy S6 edge+

Aj keď to juhokórejskému gigantovi s aktualizáciami príliš dobre nejde, tento rok ho zrejme pochválime. Ako naznačuje uniknutý aktualizačný plán, TOP modely z jeho obrovského portfólia začnú dostávať nový Marshmallow už behom prvých februárových dní.

V zozname nechýba stále aktuálna vlajková loď Galaxy S6, jej variant S6 edge a phablet Galaxy S6 edge+. Americký Note5 je uvedený taktiež.

Pri niektorých modeloch je dátum s dvomi mesiacmi, iba Galaxy S6 edge+ a Note5 majú február ako pevný termín. Vlajkové lode môžu preto doraziť až v marci. Balíčky budú odosielané v postupných vlnách, takže na Slovensko príde rad trošku neskôr. Pre majiteľov telefónov od mobilných operátorov to potrvá ešte trošku dlhšie.

Plán aktualizácií aj s detailmi nájdete na obrázku nižšie.

samsung-galaxy-android-6-update-roadmap-696x345
foto: 9to5google.com

Aktualizačný balíček s Android 6.0 Marshmallow prinesie niekoľko užitočných výhod, ako je napríklad možnosť premeniť vloženú microSD kartu na primárne úložisko aj pre aplikácie. Používatelia si ale budú môcť aktivovať funkcionalitu Doze na šetrenie energie, ktorá funguje iba v situácii, kedy smartfón nehybne leží na stolíku. Pár zmien taktiež nastane vo vizuálnom vzhľade používateľského prostredia TouchWiz, vrátane zlepšenia výkonu.

Predčasný štart?

Pár dní dozadu obletela celý internet správa, podľa ktorej mal Samsung – zrejme nechtiac – odoslať softvérový balíček s Marshmallow prekvapenému majiteľovi Galaxy S5, hoci ho zatiaľ nesprístupnil ešte ani pre vlajkové lode Galaxy S6. Tento model z roku 2014 má byť na rade až niekedy v marci alebo až v apríli.