Už v minulosti sme boli svedkami oživenia klasických počítačových hier formou mobilnej verzie. Aj 20 ročné herné počiny tak dostali šancu znovu zabávať široké publikum prostredníctvom moderných smartfónov.

Najnovšie sa portu dočkala aj hra Lost Horizon, ktorá si odbila premiéru na PC platforme v roku 2010. Vtedy sa stala doslova hitom, pričom ide o klasickú point-and-click adventúru.

PC verzia hry vás obrala približne o 4,5 GB úložného priestoru, mobilná verzia pre Android si pre zmenu zoberie asi 1,3 GB. Čo sa týka deja, vystupovať budete v úlohe bývalého člena britského letectva Dentona Paddocka. Vašou úlohou bude nájsť dobrého priateľa, ktorý sa stratil niekde v Tibete.

O dobrodružstvo rozhodne nebude núdza a tešiť sa môžete na intuitívne ovládanie, dobrú grafiku či niekoľko logických pascí. Zabrzdiť vás môže len cena hry, ktorá je nastavená na hranicu piatich eur.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsfishlabs.losthorizon&referrer=utm_source%3D42matters.com%26utm_medium%3DWidgetWeb“]