Úvod Výrobcovia Google Pozrite si VIDEO reklamu na nový Android tablet Pixel C od Google

Pozrite si VIDEO reklamu na nový Android tablet Pixel C od Google

1
Google Pixel C

Google ešte v septembri ukázal okrem jeho dvoch nových smartfónov z modelového radu Nexus aj vlastný tablet, ktorý nesie pomenovanie Pixel C a celkom slušnú hardvérovú výbavu. Prednosti tejto zaujímavej novinky si teraz navyše môžeme pozrieť na pekne spracovanom videu.

A ako už je cítiť z názvu, ide o mobilný produkt, ktorý je vo svojej kategórii vôbec prvým svojho druhu. Všetky Nexus tablety pre internetového giganta doteraz vyrábali iné spoločnosti (ASUS, HTC, Samsung), Pixel C však inú značku ako Google na konštrukcii nemá. Takýto drobný, no o to dôležitejší detail, môže navyše znamenať blížiacu sa zásadnú zmenu obchodnej stratégie, kde si gigant bude hardvér vyrábať sám. Či nahradí názov Nexus za Pixel aj pri smartfónoch, je stále otázne. Pár špekulácií tu už o tom ale bolo.

Tablet Pixel C disponuje podobným vizuálnym vzhľadom, aký má aj dávnejšie predstavený Chromebook Pixel. Čo sa týka technických špecifikácií, tak je k dispozícii 10,2-palcový Quad HD displej (sRGB) s hustotou pixelov 308 ppi a maximálnou úrovňou jasu 500 nitov. Nechýba mu samozrejme ani moderný USB Type-C slot. Výkon má na starosti čipset Nvidia Tegra X1 (grafický procesor Maxwell), 3 GB operačná pamäť RAM a čistý operačný systém Android 6.0 Marshmallow. V ponuke sa dokonca nachádza i dodatočná Bluetooth klávesnica z kovu.

Tablet sa v tých dňoch začal predávať na vybraných trhoch prostredníctvom virtuálneho obchodu Google Play, ktorý v našich končinách také hardvérové portfólio zatiaľ neponúka. 32 GB verzia vyjde zákazníka 499 a 64 GB až 599 amerických dolárov.

Spomínanú video reklamu nájdete nižšie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=iYxXmIOaf8w