Úvod Elektromobilita Tesla FOTO Takto vyzerá supermoderná fabrika Tesla Gigafactory zvnútra

FOTO Takto vyzerá supermoderná fabrika Tesla Gigafactory zvnútra

3
Tesla Gigafactory v americkom štáte Nevada

Fabrika Gigafactory, ktorá bude mať na starosti produkciu a recykláciu batérií pre elektromobily, sa už pomaličky stáva realitou. Okrem základnej konštrukcie a výkopových prác má za sebou aj niečo, čo je možné prirovnať k akejsi uvítacej miestnosti s informačným displejom, kreslami, stolíkmi a veľkým logom spoločnosti.

Tesla a ďalší partneri majú fabriku dostavať približne niekedy v roku 2020, kedy zároveň odštartuje hromadná výroba dostupnejšieho modelu pod označením 3. Práve tá potrebuje nové výrobné kapacity, aby mohol byť pokrytý očakávaný dopyt, ktorý má vynikať najmä vo východnej Európe. Pre spotrebiteľov z krajín ako je Poľsko, Slovensko, Maďarsko aťd. predstavuje súčasná cenová politika amerického výrobcu úspešných elektromobilov celkom veľké problémy. Ak by ale cena klesla asi na 30-tisíc eur, Tesla by si zabezpečila úspešný biznis na ďalších, v budúcnosti celkom lukratívnych trhoch.

Gigafactory bude dokonca využívať čisto zelenú energiu, ktorú získa z vlastných zdrojov. Aby si ju vyrobila, bude využívať veterné aj slnečné elektrárne z jej areálu na púšti v Nevade. Súčasťou vykonávaných činností má však byť aj recyklácia starých batérií.

V okolí fabriky máme možnosť vidieť niekoľko nabíjacích staníc, ktoré sú určené pre zamestnancov a vedenie. Veľa fotografií zatiaľ jeden z vybraných žurnalistov nezverejnil. Zmeniť sa to ale môže už čoskoro. Tie dostupné nájdete nižšie.

#hypermodern #Tesla #Gigafactory 1 at Sparks, NV

Fotka uverejnená používateľom James Lipman (@jameslipman),