Čínsky výrobca Vivo dnes v Pekingu oficiálne predstavil nové smartfóny do svojho modelového radu. Nesú označenie X6 a X6 Plus a vynikajú hlavne Super AMOLED displejmi, prémiovým kovovým telom a zaujímavým dizajnom.

Vivo X6 sa chváli 5,2 palcovým Full HD Super AMOLED displejom, pod ktorým tiká čipset z dielne výrobcu MediaTek. Ide o 1,7 GHz octa-core procesor MT6752 s grafickým čipom Mali T760 a 4 GB operačnou pamäťou RAM.

32 GB interné úložisko môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet, nechýba zadný 13 MPix fotoaparát, 8 MPix selfie jednotka a 2400 mAh batéria. Menšia kapacita batérie odráža veľmi štíhly profil (147,9 x 73,8 x 6,6 mm) pri váhe 135 gramov. Zariadenie beží na operačnom systéme Android vo verzii 5.1 Lollipop s grafickou nadstavbou výrobcu Funtouch OS. 4G konektivitu zabezpečí dvojica súčasne aktívnych SIM kariet.

vivo1

Vivo X6 Plus je vybavený väčším, 5,7 palcovým Full HD Super AMOLED displejom. Pod kapotou nájdeme rovnaký čipset, rozdiel je ale v internej pamäti. Tá má 64 GB a aj v tomto prípade ju môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet.

Rovnaké sú aj fotoaparáty, väčší priestor v tomto prípade dostala batéria s kapacitou 3000 mAh. Audiofilov zas poteší zvukový procesor Yamaha YSS-205X. Podobne ako pri menšom Vivo X6, aj model X6 Plus beží na OS Android 5.1 Lollipop s nadstavbou Funtouch OS a má dva sloty na 4G SIM karty.

vivo

Obe konštrukcie zhotovené zo zliatiny hliníka a horčíka sú obohatené o snímač odtlačkov prstov. Výrobný proces konštrukcie smartfónov pozostáva z 57 krokov, kde nechýba ani laserové gravírovanie alebo ručné leštenie.

Smartfóny sa objavia na pultoch predajní najskôr v domovskej Číne, a to 7. decembra. Dostupnosť na ostatných trhoch je zatiaľ neznáma, množstvo online predajcov ich ale určite zaradí do svojej ponuky.

vivo2

Vivo X6 bude stáť po prepočte približne 406 dolárov, väčší súrodenec X6 Plus okolo 500 dolárov. K dispozícii bude strieborné, ružové a zlaté prevedenie.

Zaujali vás novinky z Číny?