Úvod Výrobcovia Samsung Špekulácie sa potvrdili, divízia Samsung Mobile má nového šéfa

Špekulácie sa potvrdili, divízia Samsung Mobile má nového šéfa

0
J. K. Shin

Ako už určite viete, juhokórejský výrobca spotrebnej elektroniky realizuje reštrukturalizáciu svojej mobilnej divízie, ktorej súčasťou je aj zmena najvyššieho vedenia. Od takýchto krokov Samsung očakáva, že budú schopní lepšie konkurovať narastajúcej hrozbe z Číny, odkiaľ sa začali v poslednej dobe rozširovať do celého sveta lacné, no kvalitné smartfóny.

Zmenu vedenia Samsung Mobile predpokladali ešte dávnejšie viacerí poprední analytici a nakoniec skutočne prišla. Doterajšieho šéfa J. K. Shin tak nahradí Dongjin Koh, pričom ten pôvodný zostane na podobnej pozícii, aby mu mohol pri riadení divízie asistovať. Bude teda zrejme ako takzvaný kooperačný CEO, ktorý dostane na starosti úpravu stratégie giganta z dlhodobého hľadiska.

Profit spoločnosti Samsung začal po rozširovaní pôsobnosti konkurenčných výrobcov, ako je Xiaomi alebo Meizu, badateľne klesať, čo má na svedomí najmä dobrá dostupnosť ich mobilných produktov. Tie aj napriek nízkej cene ponúkajú kvalitné konštrukčné spracovanie či slušné technické špecifikácie. Odpoveďou boli síce modely z radu Galaxy J, no podľa všetkého išlo o nedostatočnú a hlavne urýchlenú reakciu.

Čo nás čaká?

Reštrukturalizácia prinesie veľa zmien, a to vrátane vynoveného portfólia. Samsung sa tak chce lepšie prispôsobiť novým podmienkam na spotrebiteľskom trhu, s ktorými mal v poslednej dobe narastajúce problémy. Pokiaľ by niečo podobné skôr či neskôr nezrealizoval, mohol by dopadnúť ako HTC alebo aj ako fínska Nokia.

Zmeny sa podľa všetkého dotknú i nadchádzajúcej vlajkovej lode. Tá počas týchto dní s najväčšou pravdepodobnosťou prechádza testovaním priamo v teréne, aby tak inžinieri dokázali odhaliť zostávajúce nedostatky a stihli ich do predstavenia aj účinne odstrániť.