Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má nové 128 GB microSD karty: Sú odolné a najrýchlejšie na...

Samsung má nové 128 GB microSD karty: Sú odolné a najrýchlejšie na svete

2
Nová microSD od Samsungu

Juhokórejský gigant patrí medzi TOP priekopníkov so spotrebiteľskou elektronikou, ku ktorej neodmysliteľne patria aj externé pamäťové karty. A práve v tých spravil Samsung menšiu revolúciu. Predstavil totiž nové kúsky Pro Plus s kapacitou 128 GB a naozaj zaujímavými vlastnosťami. 

Ako spoločnosť uviedla, rýchlosť pri čítaní dát je až 95 MB/sekunda a rýchlosť zápisu zase 90 MB/sekunda, čo skutočne patrí medzi aktuálnu špičku. Zaujímavými robí tieto microSD karty ale hlavne to, že disponujú nadštandardnou odolnosťou voči vode, extrémnym teplotám, negatívnemu vplyvu röntgenu či magnetov.

128 GB Pro Plus microSD karta sa pridá do už existujúceho portfólia, kde výrobca ponúka 32 a 64 GB alternatívu z rovnakého modelového radu. Web GSMarena taktiež informuje, že novinka príde s kvalitnou MLC NAND flash pamäťou (podpora UHS-I Speed Class 3Speed Class 10). Vzhľadom k jej technickým špecifikáciám je teda relatívne jednoduché usúdiť, že ju využijú predovšetkým náročnejší zákazníci, ktorí vlastnia hi-end smartfóny so 4K kapacitami, akčné kamery, ako napríklad GoPro alebo drony.

Samsung bude ku karte ponúkať 10-ročnú záruku a na pulty obchodov dorazí vo viac ako 50-tich krajinách po celom svete. Cena zatiaľ známa nie je.