Úvod Smartphony Predstavenie Samsung GALAXY A9 oficiálne: 6-palcový phablet s 4000 mAh batériou

Samsung GALAXY A9 oficiálne: 6-palcový phablet s 4000 mAh batériou

4
Samsung Galaxy A9

Juhokórejský gigant spravil dlho očakávané mobilné zariadenie Galaxy A9 konečne oficiálnym. A čo všetko prináša? Potenciálni zákazníci sa môžu tešiť na slušnú mid-range výbavu, obrovskú uhlopriečku, snímač odtlačkov prstov a aj pekne opracovaný kovový rámik po bokoch prémiovej konštrukcie.

Čo sa týka zobrazovacieho panelu, inžinieri zo spoločnosti Samsung siahli po Super AMOLED technológií a až 6-palcovej veľkosti, pričom sa samozrejme nezabudlo ani na populárne Full HD rozlíšenie. Displej navyše chráni odolné sklo Gorilla v elegantnom 2.5D tvare, ktoré bude spolu s hliníkom vytvárať pútavý vizuálny vzhľad.

Na fotenie slúži 13 a 8 MPx senzor. Hlavný fotoaparát okrem iného disponuje aj optickou stabilizáciou obrazu či clonou f/1.9, takže problém zrejme nebudú robiť ani zábery v zlých svetelných podmienkach.

Prekvapením ale je, že novinka Galaxy A9 neprichádza už od kúpy so systémom Android 6.0 Marshmallow. Miesto neho ju poháňa starší Android 5.1.1 Lollipop, aktualizáciu možno očakávať niekedy počas prvého štvrťroku 2016. Výkon dostal na starosti staronový Snapdragon 652 a 3 GB operačná pamäť RAM. Ukladanie dát zase zabezpečuje 32 GB interná pamäť vrátane slotu pre microSD karty. Zabudovaná batéria má kapacitu 4000 mAh, takže jeden celý deň slušnej záťaže phablet asi podľa všetkého vydrží.

Senzor na odtlačky je integrovaný priamo v Home tlačidle pod displejom. Medzi špecifikáciami sa ďalej spomína i dual SIM funkcionalita alebo NFC konektivita. Zákazníci si budú môcť vybrať z troch farebných prevedení – bielej, zlatej a ružovej.

The-Samsung-Galaxy-A9-is-now-officia (1)