Samsung Galaxy A7
Pred viac ako rokom Samsung predstavil novú „A“ líniu smartfónov, ktorá by sa dala charakterizovať ako „dostupnejšia prémiovosť“. Samsung aktuálne predstavil nové modely z tejto série určené pre rok 2016.

Konkrétne ide o zariadenia s označením Galaxy A3, Galaxy A5 a Galaxy A7. Tie sú oproti predošlým generáciám väčšie, rýchlejšie a hlavne krajšie. Badateľný je nový fotoaparát a umiestnenie LED blesku, zaoblenejšie rohy a kombinácia kovu a skla. Dizajn nesie črty známeho high-end modelu Galaxy S6. Pozrime sa na ne bližšie.

Samsung Galaxy A3 (2016)

galaxyA3
Samsung Galaxy A3

Ide o kompaktný smartfón so 4,7 palcovým HD displejom, ktorý poháňa štvorjadrový procesor Exynos s taktom 1,5 GHz. Tomu so spracovaním operácií pomáha 1,5 GB operačná pamäť RAM, nechýba 13 MPix zadný či 5 MPix predný fotoaparát. Akumulátor má kapacitu 2300 mAh.

 

Samsung Galaxy A5 a A7 (2016)

Galaxy-A5-2016
Samsung Galaxy A5

Oba smartfóny zdieľajú takmer rovnaké parametre, rozdiel je hlavne vo veľkosti obrazovky. Galaxy A5 má 5,2 palcový Super AMOLED displej s Full HD rozlíšením, model Galaxy A7 sa pýši až 5,5 palcovou obrazovkou s rovnakým rozlíšením.

Smartfóny poháňa octa-core procesor Exynos 7 s taktom 1,6 GHz, kde model A5 má 2 GB kapacitu operačnej pamäte RAM a model A7 až 3 GB RAM. 13 a 5 MPix fotoaparáty sú v tomto prípade vybavené optickou stabilizáciou obrazu. Nechýbajú tiež snímače odtlačkov prstov.

Samsung Galaxy A7 disponuje 3300 mAh batériou, Galaxy A5 2900 mAh kapacitou akumulátora. Celá trojica zariadení má 16 GB interné úložisko s možnosťou rozšírenia prostredníctvom pamäťových kariet a zhodujú sa aj vo verzii operačného systému Android 5.1 Lollipop.

Galaxy-A7-2016

Smartfóny si v decembri odbijú trhový štart najskôr v Číne, v januári budú k dispozícii aj na globálnom trhu. Čo sa týka farebných prevedení, vybrať si budete môcť z čiernej, platinovej alebo bielej. Ceny sa nám zatiaľ zistiť nepodarilo, určite sa však čoskoro objavia.