Úvod Výrobcovia Oppo Oppo A53 oficiálne: Kovový mid-range smartfón so Snapdragon 616

Oppo A53 oficiálne: Kovový mid-range smartfón so Snapdragon 616

0
Oppo A53

Použitie prémiových materiálov sa už nemusí týkať iba najdrahších smartfónov na trhu. Čínski výrobcovia posúvajú latku neustále vyššie, čoho výsledkom je netradičná kombinácia slabších mid-range špecifikácií s kovom a elegantným 2.5 sklom. Android novinka Oppo A53 predstavuje jeden z názorných príkladov.

Ako je možné vidieť, smartfón A53 predstavuje akúsi vizuálnu napodobeninu modelu HTC One A9, a teda aj súčasnej či predchádzajúcej generácie iPhone. Hardvérovú výbavu má ale viditeľne slabšiu, čo sa samozrejme aj odrazí na jeho cenovke, ktorú však momentálne nepoznáme. V útrobách navyše nájdeme čipset Snapdragon 616 od americkej spoločnosti Qualcomm, ktorý disponuje 8-jadrovým procesorom o takte 1.5 GHz. Tomu asistuje postačujúca 2 GB operačná pamäť RAM.

Na fotenie je k dispozícii 13 MPx senzor s ISOcell technológiou, ktorá by mala zabezpečiť vyššiu kvalitu záberov. Na selfie zase poslúži predný 5 MPx fotoaparát, kde nechýba ani softvérový mejkap.

Oppo A53
Oppo A53

Hardvér poháňa 3075 mAh batéria a prednú stranu zdobí veľký 5,5-palcový HD displej, vďaka čomu má smartfón nižšiu spotrebu energie, hoci hustota pixelov a teda aj ostrosť detailov zobrazovaných pri takej uhlopriečke za veľa nestojí. Rýchlonabíjacie kapacity sú taktiež samozrejmosťou.

Unibody konštrukcia z hliníku váži 153 gramov a hrúbka tela dosahuje rovných 7,43 milimetra.

Oppo A53 by mal byť dostupný asi vo všetkých medzinárodných e-shopoch, ako je GearBest alebo Everbuying. Špecifický termín začiatku predaja zatiaľ takisto nepoznáme.