Úvod Výrobcovia Huawei Nexus pre rok 2016 má opäť vyrobiť Huawei. Ponúkne výkonný Snapdragon 820

Nexus pre rok 2016 má opäť vyrobiť Huawei. Ponúkne výkonný Snapdragon 820

0

O procesore Snapdragon 820 každý deň počujeme veľa noviniek. Po najnovších benchmarkoch, ktoré potvrdili, že sa novinka od Qualcommu neprehrieva, tu pre vás máme jednu chuťovku. Týka sa výrobcu budúcoročného Nexusu, ktorý má opäť vyrobiť Huawei.

Čínska spoločnosť zatiaľ vyrobila len jeden model, Nexus 6P, vyzerá to však tak, že spolupráca s Google bola úspešná a tak budú opäť spolupracovať. Vzhľadom na to, že nové Nexusy sú skutočné high-end zariadenia, či už vzhľadom alebo výbavou, dáva zmysel, že Huawei premýšľa nad využitím najvýkonnejšieho čipsetu od Qualcommu.

O tom, že Huawei nový Nexus vybaví procesorom Snapdragon 820 informoval čínsky analytik Pan Jiutang. Ten ďalej priblížil, že Snapdragon 820 využijú aj výrobcovia ako Samsung, Sony, LG a Motorola. Čipset Kirin 950, ktorý poháňa najnovší Huawei Mate 8 sa podľa dostupných informácií Google vôbec nepáči a tak sa ho rozhodli nevyužiť.

Momentálne je samozrejme priskoro vytvárať akékoľvek závery, no využitie Snapdragon 820 v budúcoročnej vlajkovej lodi dáva zmysel. Ako to nakoniec dopadne ukáže len čas.