Dizajnový koncept smart hodiniek HTC
Inteligentné hodinky sú trendom a azda každý väčší výrobca smartfónov má produkt aj z tohto segmentu. Spoločnosť HTC zatiaľ žiadne inteligentné hodinky nemá, to by sa ale malo zmeniť vo februári roku 2016.

Evan Blass, na sociálnej sieti Twitter známy ako @evleaks, je už dlhodobo spoľahlivým zdrojom uniknutých informácií o nových technologických produktoch. Práve on sa postaral o najnovšie správy ohľadom inteligentných hodiniek z dielne HTC.

Tie by mali niesť komerčné označenie One a aj keď je o hodinkách známych veľmi málo informácií, mali by byť okrúhleho tvaru. Displej bude mať rozlíšenie 360 x 360 pixelov a predpokladať môžeme použitie operačného systému Android Wear. Čo sa týka samotného predstavenia, v kalendári by sme si mali zakrúžkovať mesiac február budúceho roku.

V tomto období sa koná aj podujatie Mobile World Congress 2016 (od 22.2 do 25.2) čiže je možné, že hodinky výrobca predstaví priamo tam. Do úvahy pripadá aj samostatné tlačové podujatie spoločnosti, ktoré by sa ale prípade konalo až po MWC 2016.

Na inteligentné hodinky od HTC sme rozhodne zvedaví. Spoločnosť mala množstvo času na vývoj a určite dobre sledovala konkurenciu. Pri rozumne nastavenej cene môžu hodinky HTC One zamiešať kartami na trhu s nositeľnými technológiami.