Úvod Výrobcovia Xiaomi FOTO Spoluzakladateľ Xiaomi ukázal krásny Redmi Note 2 Pro z kovu

FOTO Spoluzakladateľ Xiaomi ukázal krásny Redmi Note 2 Pro z kovu

0

Už o pár dní nastane pre Xiaomi fanklub veľký okamih, deň kedy čínsky gigant predstaví dlho očakávaný Mi 5. V tento deň sa však realitou s najväčšou pravdepodobnosťou stane aj iný model – phablet Redmi Note 2 Pro z precízne opracovaného kovu. Lin Bin nám ho práve teraz čiastočne ukázal.

Ten sa však namiesto svojho plastového brata podobá skôr na vlajkovú loď konkurenčnej spoločnosti Meizu, MX5 zo zadnej strany. Oproti Redmi Note 2 má taktiež navyše senzor na snímanie odtlačkov prstov, ktorý je umiestnený na praktickom mieste hneď pod hlavným fotoaparátom a jeho LED bleskom. Teda podobne, ako to je i pri nových Nexusoch od LG a Huawei.

Fotografiu Redmi Note 2 Pro zverejnil na čínskej sociálnej sieti jeden zo spoluzakladateľov spoločnosti Xiaomi. V zábere je vrchná polovička zadnej strany konštrukcie.

Taktiež je treba poznamenať, že model Pro má okrem hliníku aj o 0,5 milimetra užšie telo a snímač odtlačkov je na produkte so značkou Xiaomi umiestnený po prvýkrát.

Špecifikácie očakávanej novinky pozostávajú z 5,5-palcového Full HD displeja, čipsetu MediaTek s procesorom o takte až 2 GHz, pričom všetkých jeho osem jadier A53 môže bežať v rovnaký čas. Na výber by mali byť dve trošku rozdielne verzie, jedna z nich ponúkne 3 GB operačnú pamäť RAM.

Predstavenie Redmi Note 2 Pro a drahšieho Mi 5 prebehne už o pár dní začiatkom decembra. Oba smartfóny už navyše prešli aj čínskym certifikačným úradom, takže sú pripravené na spotrebiteľský trh.

bin