Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 predstavia začiatkom roka, poženie ho Snapdragon 820

Xiaomi Mi 5 predstavia začiatkom roka, poženie ho Snapdragon 820

0
Koncept Xiaomi Mi 5

Novembrové predstavenie vlajkovej lode Mi 5 realizované nebolo a podľa niektorých analytikov ani byť nemalo, nakoľko čipset, ktorý ju má poháňať, ešte nebol pripravený na spotrebiľský trh. Novinku miesto toho ukážu niekedy počas februára –  teda mesiaca, kedy čaká odhalenie aj konkurenčné hi-end smartfóny.

V tento termín majú totiž spoločnosti ako Samsung alebo HTC tradíciu uvádzať vynovené generácie ich vlajkových lodí. Začiatkom budúceho roka sa preto dočkáme Galaxy S7 aj One M10, pričom LG a Sony realizujú toto predstavenie trošku neskôr.

Pri smartfóne Mi 5 museli však brať ohľad na Qualcomm a jeho Snapdragon 820, ktorý ho podľa všetkého poženie. Zároveň by malo ísť vôbec o prvé zariadenie s týmto moderným čipsetom, čo mu pridá dodatočnú exkluzivitu.

Snapdragon 820 síce oficiálne poznáme nejaký ten týždeň, hromadná výroba začala len pred nedávnom. A ako sme sa dozvedeli, Xiaomi má kvôli veľkosti očakávaného dopytu v pláne vyrobiť obrovské množstvo kusov Mi 5. Odhalenie 24. novembra, kedy ho aj pôvodne mnohí fanúšikovia očakávali, nebolo preto ešte vhodnou dobou, hoci pár funkčných kusov niektorí z vrcholového manažmentu čínskeho výrobcu už nejaký ten čas používajú. Smartfón dokonca nedávno chválil aj sám šéf Xiaomi Lei Jun.