Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Šéf Xiaomi o Mi 5: Bude to poriadne delo, čakať sa oplatí!

Šéf Xiaomi o Mi 5: Bude to poriadne delo, čakať sa oplatí!

14
Lei Jun zo Xiaomi

Sklamalo aj vás, že Xiaomi včera neukázal vynovenú generáciu viac ako 16 mesiacov starej vlajkovej lode Mi 4? V tom prípade nie ste sami. Lei Jun však tvrdí, že to nekonečné čakania za to stojí. Bude Mi 5 bezkonkurenčné delo?

Mnohí od včerajšej udalosti očakávali aj predstavenie Android smartfónu Xiaomi Mi 5, čo sa ale nakoniec nestalo. Miesto toho uzreli svetlo sveta tri taktiež zaujímavé novinky – celokovový phablet Redmi Note 3 so skenerom odtlačkov, celokovový tablet Mi Pad 2 a vynovený čistič vzduchu.

Na otázku zvedavých čínskych médií navyše jeden zo zakladateľov spoločnosti a súčasný CEO Xiaomi odpovedal slovami, podľa ktorých pôjde o veľmi ale veľmi dobrý smartfón. Technologické inovácie nie sú tomuto čínskemu jabĺčku vôbec cudzie, takže môžeme v oblasti hardvérovej výbavy očakávať naozaj poriadny kúsok. Pravdepodobná je však aj elegantná unibody konštrukcia z kvalitného hliníku.

Najočakávanejší smartfón

Xiaomi Mi 5 patrí medzi jedno z mála mobilných zariadení, ktorých popularita ešte pred samotným predstavením zatieňuje niektoré súčasné hi-end modely od konkurenčných výrobcov. Na jeho príchod čakáme už od začiatku roka, kedy sa hovorilo, že sa dočkáme počas podujatia CES 2015. Nakoniec nič nebolo ani z avizovaného leta a ani terajšieho začiatku zimy.

Deň D by preto mohol prísť už onedlho, niekedy medzi CES 2016 a MWC 2016. Snapdragon 820 je už predsa pripravený na hromadnú výrobu.