Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi začiatkom roka predstaví smartfón s 10-jadrovým procesorom

Xiaomi začiatkom roka predstaví smartfón s 10-jadrovým procesorom

1

Aj keď je použitie čipsetu Helio X20 vo vlajkovej lodi Mi 5 nepravdepodobné, neznamená to, že by sme s ním už čoskoro nemohli spoznať ďalšiu hi-end novinku od spoločnosti Xiaomi. Ako naznačujú uniknuté informácie, niečo také sa môže stať realitou začiatkom ďalšieho roka.

Podľa zdroju z čínskej sociálnej siete Weibo má totiž výrobca pracovať na novom Android smartfóne, ktorý dostane ešte čerstvý čipset MediaTek Helio X20. Ten v sebe ukrýva nielen pokročilý grafický procesor, ale aj 10-jadrový hlavný procesor.

Čo sa týka očakávaného nástupcu Mi 4, Mi 5 by mal exkluzívne poháňať Snapdragon 820 od amerického Qualcommu, ktorý je zároveň jedným z investorov Xiaomi. Obe spoločnosti majú navyše medzi sebou nadštandardnú spoluprácu. Jej  výsledok sme mohli vidieť pri phablete Mi Note Pro, kde inžinieri integrovali špeciálne, patentami kryté chladenie a vylepšený Snapdragon 810 vo verzii 2.1.

O 40% lepší ako Helio X10

Nedávne porovnanie TOP čipsetov dokonca odhalilo, aký výkon asi tak možno od 10-jadrovej novinky Helio X20 v nadchádzajúcich mesiacoch očakávať. Problém dokonca nemala ani s novým čipsetom Exynos 8890 od spoločnosti Samsung, ktorý počas budúceho roka nahradí súčasný Exynos 7420.

Oproti súčasnému Helio X10 získal X20 v benchmark aplikácii AnTuTu až o 40% lepšie skóre. Alternatíva GeekBench 3 zase ukázala, že najvýraznejšie zlepšenie nastalo pri výkone jedného jadra.