V súčasnosti nájdeme bezpečnostné kamery takmer všade, domácnosti nevynímajúc. Buď sú precízne ukryté a ani o ich umiestnení nevieme alebo naopak, drzo a s výstrahou nám pozerajú priamo do tváre.

Drvivá väčšina kamier nevyzerá zrovna najkrajšie. Zmeniť sa to rozhodol návrhár Vivien Muller, ktorý vytvoril dizajn kamery s názvom Ulo. Ulo je sova, ktorá bude sledovať vás a vaše okolie.

Dve veľké sovie oči sú vlastne LCD displeje, prostredníctvom ktorých Ulo komunikuje s okolím. Ak kamere začne dochádzať batéria, oči začnú vyzerať ospalo. Pomocou týchto „očí“ taktiež sleduje pohyb v dome. Ulo dokonca dokáže škúliť a sledovať tak vie viac než jeden objekt naraz.

Napriek nevinnému zjavu, nejde o žiadnu hračku ale o strážcu majetku, nehnuteľností a podobne. Sova Ulo je vybavená snímačom pohybu a kamerou, ktorá dokáže vyhotoviť veľmi kvalitný videozáznam (1080p HD / 30 fps) a to dokonca aj v režime nočného videnia.

Záznam z tejto kamery môžete pozerať v reálnom čase na svojom smartfóne s operačným systémom Android alebo iOS. Pokiaľ nie ste doma a Ulo zaznamená pohyb, pošle vám do smartfónu .gif animáciu. Kamera dokáže pracovať na jedno nabitie približne jeden týždeň, poprípade ju môžete zapojiť na adaptér v režime 24/7. Určená je ako pre použitie v interiéroch, tak aj v exteriéroch.

ulo

Pokiaľ by ste mali o kameru záujem, zatiaľ vás musíme sklamať. Dostupná bude až v novembri 2016. Tvorcovia Ulo kamery využili pre podporu produktu platformu kickstarter.com, na ktorej mali za cieľ vyzbierať 199 000€. Verejnosť im zatiaľ prispela sumou presahujúcou neuveriteľných 900 000€ a do konca zbierky zostáva ešte 8 dní. Navštívte →stránku projektu←, kde nájdete kompletné detaily, fotografie a videá.