Úvod Zariadenia Smartphony Tip na darčeky: Výber kvalitných Android smartfónov do 400 eur

Tip na darčeky: Výber kvalitných Android smartfónov do 400 eur

13
Santa Droid

Elektronické zariadenia vedia byť pri dobrom výbere okrem užitočnosti aj skvelým prekvapením počas takého sviatku, akým sú blížiace sa Vianoce. K dispozícii je však naozaj slušné množstvo smartfónov, čo môže niekomu skomplikovať prehľad a predovšetkým sťažiť rozhodovanie.

S našou ďalšou časťou mini seriálu tipov na vianočný darček by ste to ale mali mať teraz aspoň trošku jednoduchšie. Prinášame v ňom totiž výber tých najpopulárnejších kúskov s operačným systémom Android a cenovkou do 400 eur, aké na spotrebiteľskom trhu momentálne nájdete. V takejto hodnote sa dajú zaobstarať schopné smartfóny z lepšej strednej triedy, ktorým samozrejme nechýbajú ani prémiové materiály v podobe kovu.

Pri výbere taktiež nezabudnite dbať na to, aby bol pri 16 GB verzii aspoň slot na microSD kartu, keďže sa vám pôvodných 16 po prvom zapnutí obmedzí na zhruba 9 – 10 GB. Ak objednávate z ázijských krajín, nezabudnite tiež vždy skontrolovať všetky podporované frekvencie. Môže sa stať, že by telefón mimo veľkých miest neponúkal rýchle 4G pripojenie k mobilnému internetu.

Lenovo VIBE Shot

Lenovo VIBE Shot

Elegantný fotomobil s až 16 MPx senzorom, infračerveným zaostrovaním a optickou stabilizáciou obrazu, ktorý pozostáva z kovového rámiku a dvoch Gorilla Glass (na prednej aj zadnej strane) tretej generácie. Vibe Shot má okrem iného mid-range čipset Snapdragon 615, Full HD displej kompaktnej veľkosti alebo 3 GB operačnú pamäť. Zahanbiť sa dokonca nedá ani predný selfie fotoaparát s rozlíšením 8 MPx a dobrou kvalitou pri používaní v zlých svetelných podmienkach.

Cena: okolo 339 eur (zdroj: heureka.sk)

Xiaomi Mi 4c

Xiaomi Mi 4c

Jeden z najnovších počinov z dielne japonského Apple, ktorý ponúka moderný USB Type-C slot, 6-jadrový čipset Snapdragon 808, pohotový 13 MPx fotoaparát s PDAF technológiou, pekný a jasný 5″ Full HD displej od japonského JDI, kvalitné konštrukčné spracovanie tela z plastu či dual SIM funkcionalitu. Veľkým plus tohto smartfónu je najmä výhodný pomer cena/výbava.

Cena: okolo 289 eur (zdroj: heureka.sk)

Huawei Honor 7

honor7.fw

Honor 7 predstavuje produkt, ktorý má na svoju cenu naozaj slušné technické špecifikácie. V jeho útrobách totiž nájdete Kirin 935 s taktom 2.0 GHz alebo až 20 MPx fotoaparát, pričom ten predný má rozlíšenie 8 MPx. Vo výbave je aj 5,2-palcový Full HD displej, 3 GB RAM, precízne opracované hliníkové telo a nechýba ani slot pre microSD kartu do 128 GB.

Cena: okolo 369 eur (zdroj: heureka.sk)

Sony Xperia M4

Sony-Xperia-M4-Aqua

Odolnejšia stredná trieda od japonského giganta Sony. Xperia M4 Aqua ponúka 5-palcový HD displej, Snapdragon 615 a 13 MPx hlavný fotoaparát. 8 alebo 16 GB interné úložisko dopĺňa microSD karta a čo sa týka operačnej pamäte, tak tá má kapacitu 2 GB. Súčasťou základnej výbavy je však aj FM rádio s RDS, pričom mu nechýba ani certifikácia IP68, ktorá sa postará o to, aby mu neublížila voda alebo maličké zrnka piesku.

Cena: okolo 249 eur (zdroj: heureka.sk)

ASUS ZenFone 2

ASUS ZenFone 2

Novinka od taiwanského výrobcu, ktorá sa môže pýšiť nízkou cenovkou a celkom dobrým hardvérom. Ten tvorí veľký 5,5-palcový Full HD displej, šetrný čipset Intel Atom, dual SIM kapacity, microSD slot a 2 alebo 4 GB operačná pamäť RAM, kde už záleží na tom, aký model si zákazník vyberie. Konštrukcia smartfónu pozostáva z plastu a disponuje ergonomickým tvarom, čo nám spríjemní jeho dennodenné používanie.

Cena: okolo 329 eur (zdroj: heureka.sk)

Lenovo VIBE S1

lenovo-vibe-s1-2

Vibe S1 predstavuje jednu z viacerých noviniek od spoločnosti Lenovo, ktorá kombinuje priemerné špecifikácie a prémiové materiály s ergonomickým tvarom konštrukcie. 3 GB RAM, 32 GB úložiska, microSD a 8-jadrový procesor v čipsete MediaTek dopĺňa ešte ideálne veľký 5-palcový Full HD panel.

Cena: okolo 369 eur (zdroj: heureka.sk)

Lenovo VIBE P1

vibe-p1

Celokovový fešák s nadštandardne veľkou kapacitou batérie, ktorý taktiež patrí medzi nedávno uvedené novinky na slovenský trh. Tento manažérsky Android smartfón ponúka snímač odtlačkov prstov a až 5,5-palcový displej s hustotou pixelov 401 ppi. V útrobách skrýva Snapdragon 615, 2 GB RAM a cudzie mu nie sú ani microSD karty.

Cena: okolo 309 eur (zdroj: heureka.sk)